Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Eindhoven bezorgt UEFA Women’s Champions League eerste uitverkochte finale

KNVB Media
KNVB Media
15 mei 2023, 11:00

De finale van de Champions League voor vrouwen in Eindhoven is uitverkocht. - Foto: KNVB Media

De finale in de UEFA Women's Champions League vindt dit jaar voor het eerst plaats in een uitverkocht huis. Voor de wedstrijd die op zaterdag 3 juni om 16.00 uur in het PSV Stadion aftrapt, is het maximaal aantal van 34.120 beschikbare kaarten vergeven. Daarmee is de finale op voorhand ook de best bezochte vrouwenwedstrijd ooit in Nederland.

In de finale treffen FC Barcelona en VfL Wolfsburg elkaar met aan de zijde van de Duitse ploeg een Nederlandse inbreng met Jill Roord, Lynn Wilms en Dominique Janssen.

Verlanglijstje

We hebben met het EK2017 gezien wat de uitwerking van een groot voetbalevent op Nederlandse bodem kan zijn

Gijs de Jong (Secretaris Generaal KNVB): "Het stond al een tijdje op ons verlanglijstje om de UEFA Women’s Champions League finale naar Nederland te halen. Dat we daar nu aan toe kunnen voegen dat de eerste uitverkochte finale van dit toernooi in ons land plaatsvindt, is een prachtige mijlpaal die voor altijd blijft staan.

"Met wedstrijden zoals deze willen we vanuit de KNVB nog meer meiden en vrouwen enthousiast maken voor voetbal. Als speler, als coach, als bestuurder, als scheidsrechter of als supporter", vervolgt De Jong. "We hebben met het EK2017 gezien wat de uitwerking van een groot voetbalevent op Nederlandse bodem kan zijn. Met het oog daarop hebben we ons samen met Duitsland en België onlangs ook kandidaat gesteld om het WK2027 te mogen organiseren."

Toeschouwers

De UEFA Women’s Champions League stond tot 2009 bekend als de UEFA Women’s Cup. In het stadion van PSV in Eindhoven wordt de 22ste finale van het toernooi gehouden. In de afgelopen tien jaar waren er bij de acht finales met toeschouwers gemiddeld 18.900 toeschouwers in het stadion aanwezig. De finales van 2020 en 2021 werden vanwege Covid zonder publiek gespeeld.

In Nederland staat het huidige record van de best bezochte wedstrijd in het vrouwenvoetbal op naam van de OranjeLeeuwinnen. Zij speelden op 1 juni 2019 voor 30.640 toeschouwers tegen Australië in het stadion van PSV. In de Azerion Vrouwen Eredivisie werd eerder dit seizoen een nieuwe nationale mijlpaal gerealiseerd toen er voor de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord in de Johan Cruijff ArenA 33.742 kaarten werden verkocht. Volgend jaar vindt de finale van UEFA Women’s Champions League plaats in het stadion van Athletic Bilbao, dat een capaciteit van 53.000 plaatsen heeft.

De UEFA Women’s Champions League finale 2023 in Eindhoven komt tot stand in een samenwerking tussen de Gemeente Eindhoven, het Philips Stadion en de KNVB. De NOS zendt de wedstrijd live uit.

UEFA Women's Champions League UEFA Women's Champions League Meer informatie over de finale van de Champions League in Nederland.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen