Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB stelt PSV-stadion kandidaat voor UEFA Women's Champions League finale 2023

KNVB Media
KNVB Media
14 februari 2020, 18:00
1:14

Het Philips-stadion in Eindhoven is kandidaat om de UEFA Women's Champions League finale 2023 te organiseren. - Foto: KNVB Media

De KNVB heeft zich met PSV en de gemeente Eindhoven kandidaat gesteld om in het Philips Stadion een van de belangrijkste wedstrijden in het vrouwenvoetbal te organiseren: de UEFA Women's Champions League finale in 2023.

De kandidaatstelling past in de visie van de KNVB om het vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen na de Europese titel in 2017 en de WK-finale in 2019. Tijdens de Women's Champions League finale kan het Nederlandse voetbalpubliek genieten van de beste vrouwelijke voetballers van Europa. Hopelijk zitten daar ook een aantal Nederlandse sterren bij. 

Danielle van de Donk

Misschien wel Danielle van de Donk, geboren in Valkenswaard, onder de rook van Eindhoven, die haar droom om profvoetballer te worden uit zag komen. Daarna Europees kampioen werd en bijna wereldkampioen. Een Womens Champions League finale op de plek waar het allemaal begon zou het verhaal helemaal afmaken. En waarom niet. Als je maar blijft dromen.

Danielle van de Donk is ambassadeur van het bid om de UEFA Women's Champions League finale naar Eindhoven te halen.

Op 2 maart wordt in Amsterdam bekendgemaakt welke stad de Womens Champions League finale mag organiseren. 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen