Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

WEURO zorgt voor boost meiden- en vrouwenvoetbal

KNVB Media
KNVB Media
25 oktober 2017, 20:00
1:57

De OranjeLeeuwinnen werden afgelopen zomer Europees Kampioen. - Foto: KNVB Media

Het EK voor vrouwen in eigen land (WEURO) afgelopen zomer heeft een positief effect op het meiden- en vrouwenvoetbal. In de maanden augustus en september is het aantal nieuwe leden in deze categorie toegenomen met maar liefst 6,8 procent in vergelijking met dezelfde periode vorige jaar.

Het meiden- en vrouwenvoetbal zat de afgelopen jaren al in de lift. Het aantal aanmeldingen nam elk jaar toe. Uit de jaarcijfers die de KNVB donderdag bekendmaakt, blijkt dat het vrouwenvoetbal in het seizoen 2016/’17 een groei kent van 0,7 procent. De sterke stijging na de WEURO, van bijna 7 procent, is een mooie stimulans om te blijven werken aan de verdere ontwikkeling van het vrouwenvoetbal.

De OranjeLeeuwinnen wonnen dinsdag van Noorwegen in een uitverkocht stadion.

Meest populaire vrouwensport

Meiden moeten ervan kunnen dromen om profvoetballer te worden

De stijging in het aantal leden is niet het enige positieve effect van het EK. Recent onderzoek heeft aangetoond dat inmiddels 70 procent van de Nederlanders interesse heeft in het vrouwenvoetbal. Het is de meest populaire vrouwensport van Nederland. Bovendien wordt voetbal het meest overwogen als toekomstige sport voor hun kinderen bij ouders van meisjes in de leeftijd tot vijf jaar. Dit aantal is verdubbeld ten opzichte van vorig jaar.

Ook aan de kaartverkoop voor de duels van de OranjeLeeuwinnen is het succes te zien. De kaarten voor de WK-kwalificatieduels tegen Noorwegen en Ierland waren binnen korte tijd uitverkocht.

Aandacht

“We willen graag dezelfde aandacht en kansen voor jongens en meisjes”, legt manager vrouwenvoetbal Kirsten van de Ven uit. “We investeren daarom in de kwaliteit en het aanbod zoals de faciliteiten, trainingen, goede competities en talentontwikkelingprogramma’s. Ook zetten we in op de prestaties van de OranjeLeeuwinnen en een sterke Eredivisie Vrouwen zodat meiden hun heldinnen zien spelen en kunnen dromen om zelf profvoetballer te worden.”

Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen