Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ballenmeid bij de Oranjevrouwen word je niet zomaar

KNVB Media
KNVB Media
21 mei 2017, 11:45

Kelly Zeeman duelleert met enkele deelneemsters aan de ING Ballenmeid-selectiedag. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands vrouwenelftal speelt graag snel voetbal. Als de bal buiten de lijnen belandt, moet deze zo gauw mogelijk weer in het spel worden gebracht om het tempo hoog te houden. Van groot belang zijn daarbij de ballenmeiden!

Zaterdag was er op de KNVB Campus een ING Ballenmeiden-selectiedag, met twee kersverse kampioenen van Ajax, Anouk Hoogendijk en Kelly Zeeman. Zij hadden de taak om te bekijken welke ballenmeiden, in de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar, het beste uit de selectie kwamen. En dat was behoorlijk moeilijk!

Anouk Hoogendijk met twee ballenmeiden.

Een ballenmeid moet het leuk vinden om deel uit te maken van het team rondom de OranjeLeeuwinnen, goed kunnen gooien, kunnen samenwerken, rustig zijn en de spelregels kennen. Bovendien moet een ING Ballenmeid niet snel zijn afgeleid.

Heel eisenpakket

Een heel eisenpakket dus. Maar daar lieten de vele deelneemsters zich bepaald niet door afschrikken. Geconcentreerd luisterden ze naar wat Hoogendijk en Zeeman ze vertelden, en fanatiek voerden ze alle oefeningen uit op het complex in Zeist.

Binnenkort kunnen de twee topspeelsters enkele Ballenmeiden blij maken door ze te vertellen dat ze zijn geselecteerd voor een zogeheten ‘uitzwaaiwedstrijd’, voor de Oranjevrouwen afreizen naar WEURO2017, het Europees kampioenschap voor vrouwen. 

Velen zien het wel zitten om ING Ballenmeid te worden bij een uitzwaaiwedstrijd.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen