Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Het meisje centraal

KNVB Media
KNVB Media
9 februari 2015, 14:44

In de brochure staat de belevingswereld van de voetbalster centraal. - Foto: KNVB Media

Meisjes hebben in korte tijd het Nederlandse voetbal veroverd. Op de velden en in de clubkantines zijn ze allang niet meer weg te denken, maar dit is nog maar het begin.

Nog elk jaar wint onder meisjes en vrouwen voetbal aan populariteit, elk seizoen schrijven clubs weer vele nieuwe, vrouwelijke leden bij in het ledenbestand. Clubs zijn meestal blij met hun komst, want meisjes en vrouwen zijn graag geziene leden, sportief en sociaal betekenen ze een grote verrijking.

Brochures

Om je doelgroep nog beter te leren kennen en ervoor te zorgen dat jouw vereniging een ideale voetbalomgeving voor meisjes- en vrouwen is en blijft, heeft de KNVB een serie van zes brochures uitgebracht. In deze reeks wordt niet alleen meisjes- en vrouwenvoetbal als thema behandeld, maar staat juist de belevingswereld van de voetbalster centraal en hoe de vereniging (kader) en ouders daarmee omgaan.

De brochure heeft als doel verenigingen te inspireren

In de eerste brochure 'Het meisje centraal' staan de wensen van het meisje centraal, zoals het hoort. Meisjes van vijf jaar, meisjes van negen, elf, dertien en negentien jaar, stuk voor stuk meisjes die in hun voetballoopbaan weerstanden ervaren. Meisjes die een verhaal te vertellen hebben. Meisjes die elk seizoen opnieuw moeten zoeken naar een voetbalomgeving, een club en een team dat beter past bij hun niveau, talent, beleving, ambitie, leeftijd en doelstelling.

Ontwikkelen

De brochure heeft als doel verenigingen te inspireren, om meisjes en vrouwen beter te begeleiden, en het verder ontwikkelen van het meisjesvoetbal op de club. Met het centraal stellen van élke voetbalster.

Na deze brochure volgen Werving & Behoud, Clubontwikkeling, Kaderontwikkeling, Talentontwikkeling en tot slot Competities. De KNVB hoopt met deze reeks op meer bewustwording van de problematiek die veel meisjes ervaren bij clubs. 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen