Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

VV Kicks maakt online programma over vrouwenvoetbal

KNVB Media
KNVB Media
15 februari 2017, 12:00

Voormalig international Leonne Stentler begint VV Kicks, het online programma over vrouwenvoetbal. - Foto: KNVB Media

Het eerste programma over vrouwenvoetbal is vanaf vandaag een feit. VV Kicks, dat wordt gepresenteerd door Fresia Cousino Arias (tevens presentatrice van Ajax TV) en voormalig international Leonne Stentler, zal wekelijks op YouTube de top- en breedtesport bespreken.

“Het ging goed en leuk”, vertelt 17-voudig international Leonne Stentler over de eerste opnamedag die dinsdag plaatsvond. “En het was spannend. Zeker ook voor onze gasten Kika van Es van Achilles ’29 en Mauri van de Wetering van PSV, omdat zij geen voorbeeld hadden van hoe het er aan toe zou gaan. Maar ze gingen superenthousiast weg. Als insiders hebben we er allemaal een heel goed gevoel over, we zijn benieuwd hoe de reacties zullen zijn op de eerste aflevering.”

Online

Vrouwenvoetbal wordt bij VV Kicks op een toffe en frisse manier neergezet

VV Kicks wordt geproduceerd door YIRO, dat ook de producent is van FC Afkicken. “Neal (Petersen, red.) en Joris (Boerhof, red.) van YIRO hebben natuurlijk veel ervaring door FC Afkicken en zien de potentie van VV Kicks. Ze geven ons alle ruimte om nieuwe dingen te proberen, het is daarom erg prettig samenwerken.”

De keuze voor het online uitzenden van VV Kicks en niet op tv, was een bewuste. “We richten ons op een nieuwe generatie, die niet meer zoveel tv kijkt en vooral online actief is. We gaan het op een interactieve manier doen en daar hebben we online veel meer mogelijkheden voor. Vrouwenvoetbal wordt bij VV Kicks op een toffe en frisse manier neergezet, die ook passend is voor de sport – dus anders zal zijn dan bij het mannenvoetbal.”

Leonne Stentler en Renée Slegers in duel op een training van de Oranjevrouwen in 2013.

Eredivisie Vrouwen

Het programma wordt ook ondersteund door de KNVB en de Eredivisie Vrouwen. Zo worden er iedere week highlights getoond van wedstrijden uit de Eredivisie Vrouwen en schuiven er twee speelsters aan in de studio. “Daar zijn we natuurlijk erg blij mee”, zegt Stentler.

Naast de Eredivisie Vrouwen en de breedtesport zullen ook de Oranjevrouwen op hun weg naar het EK komende zomer nauwlettend worden gevolgd. Tijdens de eerste aflevering wordt er bijvoorbeeld geskypet met Renée Slegers, die eind vorig jaar in de oefeninterland tegen Engeland haar kruisband afscheurde en deze week werd geopereerd.

Vrouwenvoetbal

Nadat Leonne Stentler in 2015 haar carrière als speelster beëindigde, is ze zich druk in gaan zetten voor de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal. Zo runt ze ook Liona Soccer, een voetbalkledingmerk speciaal voor vrouwen. Dat de ontwikkelingen wat betreft vrouwenvoetbal elkaar de laatste maanden in razend tempo elkaar opvolgen, doet haar dan ook goed.

“Het is zo tof, je merkt nu dat er door het EK deze zomer van alles op gang komt en het begint te borrelen – bijvoorbeeld met de NOS die beelden uitzenden van de wedstrijden uit de Eredivisie Vrouwen. Het is wel afwachten hoe dat straks na het EK gaat. Veel zal afhangen van de prestaties van de Oranjevrouwen, dus er ligt een mooie uitdaging voor het team.”

Eerste uitzending VV Kicks Eerste uitzending VV Kicks Bekijk de eerste uitzending van VV Kicks op YouTube.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen