Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

FC Twente Vrouwen zet eerste stap naar Champions League

KNVB Media
KNVB Media
24 augustus 2016, 9:53

Ellen Jansen zorgde met een kopbal voor de tweede goal tegen Ferencvárosi. - Foto: KNVB Media

Het vrouwenteam van FC Twente heeft deelname aan het hoofdtoernooi van de Champions League nog vol in het vizier. De landskampioen boekte in de eerste wedstrijd van het kwalificatietoernooi een 2-1 zege op het Hongaarse Ferencvárosi.

Aan het kwalificatietoernooi, dat wordt gespeeld op de velden van Quick'20 in Oldenzaal en STEVO in Geesteren, nemen vier ploegen deel. Naast FC Twente en Ferencvárosi zijn dat de kampioenen van Turkije (Konak Belediyespor) en Malta (Hibernians). Alleen de poulewinnaar stroomt door naar het hoofdtoernooi van de UEFA Women's Champions League.

Renate Jansen maakte de openingstreffer.

Jansen & Jansen

FC Twente dankte dinsdag de zege aan het spitsenkoppel Jansen & Jansen. In de 21e minuut zette Renate Jansen de Tukkers op voorsprong, waarna Ellen Jansen dertien minuten later met een rake kopbal de score verdubbelde. Voor Twente leek er weinig aan de hand, totdat de Hongaarsen kort na rust via Inna Zlidnis de aansluitingstreffer realiseerde. In het restant van het duel in Geesteren bleef de ploeg van coach Tommy Stroot, die succestrainer Arjan Veurink heeft opgevolgd, alsnog overeind, waardoor de eerste drie punten in de tas heeft.

Donderdag neemt FC Twente het op tegen Hibernians dat met 5-0 onderuit ging tegen Konak Belediyespor. Zondag volgt het afsluitende duel met de Turkse kampioen.

Women's Champions League

Kwalificatieronde, groep 9

  
DatumLocatieWedstrijd
dinsdag 23 augustusGeesterenFC Twente - Ferencvárosi 2-1
 OldenzaalKonak - Hibernians 5-0
donderdag 25 augustus, 18.30 uurGeesterenFC Twente - Hibernians
 OldenzaalFerencvárosi - Konak
zondag 28 augustus, 15.30 uurGeesterenHibernians
 OldenzaalKonak - FC Twente

Bayern München

Vorig seizoen slaagde FC Twente erin zich te kwalificeren voor het hoofdronde waarin het in de eerste ronde zeer verrassend de Duitse kampioen Bayern München uit het toernooi knikkerde. In de achtste finale was Twente niet opgewassen tegen FC Barcelona. Bij de thuiswedstrijd in De Grolsch Veste waren destijds 15.637 toeschouwers aanwezig, een record in het vrouwenvoetbal.

De finale van de Champions League wordt op 1 juni in het Cardiff Stadium in Wales gespeeld. Olympique Lyon is titelhouder. Women's Champions League Women's Champions League Meer informatie over UEFA Women's Champions League is te vinden op UEFA.com.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen