Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Via KNVB-CTO naar Eredivisie Vrouwen en Oranje

KNVB Media
KNVB Media
30 juni 2016, 10:04

Doorgroeien naar de Eredivisie Vrouwen of zelfs de OranjeLeeuwinnen is voor velen een droom. - Foto: KNVB Media

Veel speelsters die afkomstig zijn van de KNVB CTO-teams uit Amsterdam en Eindhoven maken komend seizoen de overstap naar de Eredivisie Vrouwen.

Het CTO-traject (Centrum voor Topsport en Onderwijs) is een samenwerking tussen KNVB, NOC*NSF, CTO Amsterdam en Eindhoven. Doel is vooral presteren met de nationale teams, dus concreet: bij de top van Europa horen en structureel aanwezig zijn op het EK en WK. Daarnaast wordt er gestreefd naar een zo sterk mogelijke nationale competitie.

Binnen het CTO heeft de KNVB zowel in Amsterdam als in Eindhoven een fulltime professioneel voetbalprogramma voor talentvolle speelsters in de leeftijdscategorieën Onder 16 tot en met Onder 19.

In totaal tien voetbalsters sluiten komend seizoen aan bij de selecties van de clubs die uitkomen op het hoogste niveau vrouwenvoetbal in Nederland. Dat doen ze bij de volgende clubs:
 

  • Ajax: Soraya Verhoeven, Paulina Quaye
  • ADO Den Haag: Eline koster, Lindsey Keizerweerd
  • Sc Heerenveen: Kim van Velzen
  • PSV: Pleun Raaijmakers, Yvonne van Schijndel
  • Achilles’29: Melanie Bross, Amber Verspaget & Jody Schellekens.

Keepster Jacintha Weimar maakt bovendien de stap naar de Duitse topclub Bayern München, ook een succes dat mede kan worden toegeschreven aan het traject dat ze doorliep in haar CTO-team.

— Tessel Middag.

De afgelopen negen seizoenen zijn er 100 opgeleide speelsters uitgestroomd uit het CTO, na een gemiddelde opleidingstijd van ongeveer drie seizoenen. Het voorbije seizoen speelden er 39 voormalig CTO-speelsters in de Eredivisie Vrouwen.

OranjeLeeuwinnen

Het succes houdt hier bovendien niet op. Vorig seizoen speelden er zelfs acht in het Nederlandse vrouwenteam. Zo doorliepen onder andere Tessel Middag, Desiree van Lunteren, Lieke Martens, Merel van Dongen, Eshly Bakker, Renate Jansen, Marieke Ubachs en Sari Veenendaal allemaal het opleidingsprogramma voor ze bij de OranjeLeeuwinnen terechtkwamen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen