Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Statement KNVB over vertrek Mark Koevermans bij Feyenoord

KNVB Media
KNVB Media
27 oktober, 11:38

Mark Koevermans stapt als gevolg van meerdere bedreigingen op bij Feyenoord. - Foto: KNVB Media

"De algemeen directeur van Feyenoord, Mark Koevermans, stapt op als gevolg van meerdere bedreigingen, ook fysiek en op zijn thuisadres. Als een bestuurder om die reden opstapt, is dat op de eerste plaats dieptreurig voor hem en zijn omgeving. We hebben deze collega-bestuurder om die reden vanochtend al van ons medeleven op de hoogte gesteld."

"Op de tweede plaats treft dit ook ons voetbal. In een verhardende atmosfeer binnen de maatschappij ontkomt het voetbal niet aan de extreme uitwassen daarvan. Het betaald voetbal is, zo blijkt, een omgeving waarin kleine, maar in hun gedrag hardnekkige delen van het publiek zich ernstig misdragen, met name aan het adres van andere supporters, bestuurders en voetballers. In stadions, op internet, rond wedstrijden en zelfs op plaatsen ver van stadions en op dagen dat er niet gevoetbald wordt.

Dit moet stoppen. Ik ben er als directeur betaald voetbal meer dan blij mee dat de overheid samen met ons op snelle en stevige maatregelen zint. Er is daarover vandaag al contact geweest met het ministerie van Veiligheid en Justitie.’’

Marianne van Leeuwen
Directeur betaald voetbal KNVB

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen