Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB positief over politiecijfers

KNVB Media
KNVB Media
24 september 2015, 15:08

Foto:

De KNVB ziet een positieve ontwikkeling in de cijfers die bekend zijn gemaakt over politie-inzet tijdens voetbalwedstrijden. Terwijl de politie-inzet per wedstrijd nagenoeg gelijk is gebleven, is er een toename van het aantal stadionverboden, zo blijkt uit cijfers die bekend zijn gemaakt in het jaarverslag 2014-2015 van het Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme (CIV). 

De conclusie is dat alle betrokken partijen er beter in zijn geslaagd de rotte appels eruit te plukken. En hoe beter dat lukt, hoe veiliger, toegankelijker en gastvrijer we het voetbal kunnen maken voor de echte fans.

Goed recherchewerk

In een ideale wereld is elk stadionverbod er een teveel, maar de realiteit is dat er mensen zijn die het voetbal misbruiken en zich misdragen. Deze cijfers laten zien dat het door goede opsporing en goed recherchewerk mogelijk is meer rotte appels eruit te plukken.  

Mits verantwoord, is de KNVB er absoluut voorstander van als er op termijn minder politie nodig is. En wij denken graag mee over initiatieven om dat te bereiken. Tegelijkertijd realiseren we ons dat er altijd een vorm van politiebegeleiding nodig is en is de politie een goede partner van het voetbal. Naar veel stadions gaan al snel net zoveel mensen als dat er in een kleine stad wonen. En ook in een kleine stad is om uiteenlopende redenen politie nodig.

Jaarverslag CIV 2014/2015


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen