Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Politici krijgen blik achter de schermen bij bekerfinale

KNVB Media
KNVB Media
24 april 2016, 17:52

CDA-politici brachten een werkbezoek aan de KNVB bekerfinale Feyenoord-FC Utrecht - Foto: KNVB Media

Om een wedstrijd in het betaald voetbal veilig en ordentelijk te laten verlopen, zijn allerlei maatregelen nodig. Zichtbaar en onzichtbaar. KNVB, clubs, overheid en maatschappelijke partijen werken daarbij nauwgezet samen.

Rondom de KNVB bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht kregen Tweede Kamerleden Madeleine van Toorenburg (veiligheid & justitie) en Hanke Bruins Slot (sport) een uitgebreide inkijk in het reilen en zeilen van een complex logistiek evenement als - in dit geval - de bekerfinale. Het werkbezoek van beide CDA-politici gaf hen tevens inzicht in de acties om het voetbal in Nederland toegankelijk, gastvrij en veilig te maken voor iedereen.

Rondleiding

CDA-kamerleden Madeleine van Toorenburg en Hanke Bruins Slot tijdens de rondleiding in Stadion Feijenoord.

Tijdens de rondleiding door Stadion Feijenoord bezocht de CDA-afvaardiging diverse locaties belangrijk voor het bewaken van de veiligheid rond de Bekerfinale, zoals de commandokamer en plek waar de arrestantenafhandeling plaatsvindt. Ook sprak de delegatie met supporters, veiligheidscoördinatoren en de wedstrijdorganisatie.

De Kamerleden kregen zo van dichtbij te zien welke verantwoordelijkheden clubs iedere week nemen om de veiligheid van alle stadionbezoekers te garanderen. Een sterk samenwerkingsverband van clubs en overheid zorgt ervoor dat de veiligheid in en rondom de stadions gewaarborgd blijft. Tijdens het werkbezoek is de samenwerking en de afstemming tussen de verschillende partijen in beeld gebracht met als belangrijke aandachtspunten: wedstrijdorganisatie van de club, overlegstructuren, veiligheidssystemen, verantwoordelijkheden, supportersbeleid en het voetbalplezier in stadions. Omdat dit deel van de organisatie niet vaak in beeld komt, hebben de Kamerleden een uniek kijkje achter de schermen gekregen.

Toekomstvisie

Gijs de Jong, operationeel directeur KNVB

Gijs de Jong, operationeel directeur KNVB sprak met de Kamerleden over onze toekomstvisie ‘Voetbal2020: toegankelijk, gastvrij en veilig voetbal’. Vanuit de landelijke Regiegroep Voetbal & Veiligheid (KNVB, ministerie van V&J, gemeenten, politie en het OM) is de ambitie uitgesproken om voetbal te organiseren met minder belemmerende maatregelen, waardoor het leuker wordt voor de grote groep welwillende supporters. We weren de relschoppers uit het stadion en maken het stadion toegankelijk, gastvrij en veilig voor iedereen, zodat zoveel mogelijk mensen gewoon kunnen genieten van voetbal. Veilig en sportief voetbal Veilig en sportief voetbal Wij ondersteunen verenigingen om hun club veilig te houden en sportiviteit op de velden en in de stadions te bevorderen.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen