UEFA Futsal EURO samenvatting dag 3: Rusland en Kroatië maken indruk in Groep C

UEFA FUTSAL EURO
KNVB Media
21 januari 2022, 23:00

Rusland wint met ruime cijfers - Foto: UEFA

Rusland verslaat Slowakije met 7-1 en Kroatië wint van Polen met 3-1 in Amsterdam. Rusland benadrukte vanavond haar status als UEFA Futsal EURO 2022 kanshebbers. Kroatië was ook in spectaculaire vorm. Beide ploegen wonnen hun openingswedstrijd vanavond in Groep C in de Ziggo Dome.

Debutant Slowakije sloeg als eerste toe in de wedstrijd, maar verloor uiteindelijk met 7-1 van voormalig kampioen Rusland. Kroatië versloeg in de wedstrijd daarna Polen met 3-1. Groep C gaat dinsdag verder in Amsterdam waarbij Kroatië het opneemt tegen Rusland en Polen Slowakije treft.

Bekijk de highlights van de wedstrijden op UEFA.tv

Rusland 7 – 1 Slowakije

Rusland sloeg terug nadat ze snel tegen een vroege achterstand opliepen in de wedstrijd. Debutant Slowakije nam verrassend de leiding in de wedstrijd.Tomaš Drahovský speelde de bal langs de lijn waarna Peter Kozár de bal over de doelman Dmitri Putilov schoot. Rusland bleef echter dominant spelen en sloeg tweemaal toe in 23 seconden halverwege de eerste helft. Artem Antoshkin rolde Robinho's intrap naar binnen en Anton Sokolov produceerde op zijn beurt een halve volley.

Niet lang na rust maakte Antoshkin de 3-1 met een lage volley uit een corner van Nando. Het solodoelpunt van Robinho vergrootte de voorsprong van Rusland voordat Antoshkin zijn hattrick scoorde.

Fun fact: Rusland begon het EK van 2014 ook met een 7-1 winst tegen Nederland, waarin Robinho scoorde.

Artem Antoshkin, de maker van de Russische hattrick:

"We kwamen hier als team om de titel te winnen. Het maken van drie goals vandaag puur geluk was. Het was een nerveuze start van de wedstrijd omdat we een onnodig doelpunt tegen kregen. Het is goed dat we heel snel de gelijkmaker hebben weten te maken. We vonden ons ritme en konden dit vasthouden tot het einde van de wedstrijd."

— Foto: Rusland wint met overtuigende cijfers - UEFA

Polen 1 – 3 Kroatië

Polen begon goed aan de wedstrijd, maar na iets meer dan zeven minuten stond Kroatië aan de leiding. Matej Horvat sneed van rechts naar binnen en passeerde drie Poolse spelers, waaronder doelman Michał Kałuża, en maakte het vervolgens af met een kenmerkende rabona. Patryk Hoły kwam op gelijke hoogte toen hij de bal van Horvat afpakte op de helft van Polen en eindigde koeltjes door Žarko Luketin te passeren. Slechts 15 seconden later stond Kroatië weer op voorsprong toen het schot van Josip Suton werd gepareerd, maar Antonio Sekulić, die bij de tweede paal stond schoot de bal naar binnen.

Franco Jelovčić maakte er net voor de rust 3-1 van, hij schoof vanaf de zijlijn de bal naar binnen. Polen raakte vroeg in de tweede helft tweemaal de paal en Luketin moest verschillende keren aan het werk, maar Kroatië sloot af met de overwinning.

Fun fact: Kroatië begon ook met een winst op Polen in de finales van 2001.

— Foto: Polen opende als eerst de wedstrijd - UEFA