UEFA Futsal EURO 2022 samenvatting Dag 2: 2 keer gelijkspel in Groep B

UEFA FUTSAL EURO
20 januari 2022, 23:30

Blijdschap bij de Slovenen. - Foto: UEFA

Italië zorgde laat in de wedstrijd voor de 3-3 tegen debutant Finland, nadat Kazachstan en Slovenië Groep B openden met een 4-4 thriller.

Finland, dat debuteert op een Europees kampioenschap, werd op het einde van de wedstrijd een overwinning door tweevoudig kampioen Italië geweigerd, nadat Groep B op MartiniPlaza in Groningen begon met een geweldig 4-4 gelijkspel tussen Kazachstan en Slovenië.

Groep B gaat maandag verder in Groningen, waar Italië het tegen Slovenië opneemt en Kazachstan speelt tegen Finland, terwijl Groep C vrijdag begint in Amsterdam.

Kazachstan 4-4 Slovenië

Kazachstan herstelde zich van 1-0, 2-1 en 4-2 achterstanden om de punten te delen. Ze kregen al snel een grote kans tegen toen Matej Fideršek de paal raakte, waarna in de 11e minuut Nejc Hozjan doelman Higuita aftroefde en Denis Totošković van afstand inschoof. Tot overmaat van ramp voor Kazachstan, werd Albert Akbalikov van het veld gestuurd na een overtreding op de Sloveense keeper Nejc Berzelak, maar zijn ploeg overleefde de powerplay en Douglas Junior volleerde hen terug in de wedstrijd door een corner van Edson binnen te schieten. Hierdoor gingen de ploegen met een gelijke stand de rust in.

Net na de rust produceerde Slovenië echter een kopie van dat doelpunt van Kazachstan, een trap van Alen Fetić werd aan de overkant perfect bereikt door Fideršek. Birzhan Orazov zorgde er echter al snel voor dat Kazachstan op gelijke hoogte kwam. Sloveen Žiga Čeh maakte er 3-2 van toen hij de bal diep oppakte en meteen de aanval zocht en zo voorbij doelman Higuita schoot. Teo Turk herhaalde de truc een paar minuten later, waarmee Slovenië op een 4-2 voorsprong kwam. Zhomart Tokayev's briljante back-heel flick op Taynan's schot gaf Kazachstan hoop met de 4-2. Met nog twee minuten te gaan, Sloeg Douglas Junior toe en schoot de bal onder de duikende Berzelak binnen, waarmee de 4-4 einduitslag op het scorebord kwam te staan.

Samenvatting Samenvatting Kazachstan - Slovenië

Douglas Junior, speler van Kazachstan: "We weten dat we vandaag niet speelden zoals we gewoonlijk doen, maar dat heeft te maken met de manier waarop we ons hebben kunnen voorbereiden op dit toernooi, dat verre van ideaal was. Ondanks dat de wedstrijd slecht verliep voor ons, gaven wij de strijd nooit op en werden we beloond met een gelijkspel."

Žiga Čeh, Sloveens speler: "Ik weet echt niet of we vertrouwen kunnen hebben in de toekomst of dat we gefrusteerd vooruit kijken, aangezien we niet in staat waren om een ​​4-2 voorsprong vast te houden. We speelden echt goed en ik denk dat we verdienden om te winnen, maar het is wat het is."

Fun Fact: Dit is de tweede Futsal EURO-groep die begint met een 4-4 gelijkspel na Groep D in 2018, toen Frankrijk - Spanje dezelfde uitslag bracht.

Italië 3-3 Finland

Italië ontnam Finland minder dan 90 seconden voor tijd de overwinning in een wedstrijd met drama om Kazachstan - Slovenië te evenaren. Finland, de eerste van de vier debutanten in dit toernooi die aan hun missie begon, sloeg toe in de openingsminuut nadat Henri Alamikkotervo van afstand de bal liet doorgaan nadat Jukka Kytölä een intrap inspeelde. Italië kwam echter al snel op gelijke hoogte toen Douglas Nicolodi vanaf de linkerflank binnensneed en de bovenhoek vond.

De kap en het schot van Cainan de Matos met de buitenkant van zijn schoen brachten Italië op een voorsprong in de 30e minuut, maar een vrije trap van Alamikkotervo zorgde binnen tien seconden voor de gelijkmaker voor de Finnen. Kort daarna maakte Pano Autio, de Finse aanvoerder met meer dan 100 internationale doelpunten op zijn naam, een fantastisch effectschot van afstand om de stand op 3-2 te brengen. Italië raakte meer dan eens het houtwerk voordat De Matos gelijk maakte vanuit een goed uitgewerkte aanval. Hiermee zette De Matos de 3-3 eindstand op het scorebord.

Samenvatting Samenvatting Italië - Finland

Mićo Martić, Finland-coach: “Ik ben blij met het resultaat, ik droomde ervan! Oké, we kregen het laatste doelpunt tegen, maar onze keeper was fantastisch en Italië was een sterk team."

Stefano Mammarella, captain van de Italianen: "We hadden al verwacht dat het een moeilijke wedstrijd tegen Finland zou worden. We hebben in het verleden tegen ze gespeeld en we weten hun kwaliteiten, maar dit is pas de eerste wedstrijd. We zullen zeker nog beter worden en dat hebben we ook nodig in deze lastige groep.''

Fun Fact: Met 18 jaar en 173 dagen is Italië haar reservekeeper, Dennis Berthod, de jongste speler ooit die in een Futsal EURO-wedstrijddagselectie heeft deelgenomen, en breekt hiermee met 182 dagen het record dat in 2010 door een andere Azzurri-speler, Cristian Rizzo, in een ontmoeting met Oekraïne werd neergezet.