Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

OneLove-actie rondom de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie

KNVB Media
KNVB Media
2 maart 2023, 10:30
0:22

OneLove is een belangrijke boodschap die het DNA van het voetbal raakt: voetbal speel en beleef je altijd samen. - Foto: KNVB Media

Met OneLove spreekt het voetbal zich sinds 2020 uit vóór verbinding en tegen racisme en discriminatie in de samenleving.

Vorig jaar werd de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie (21 maart) voor het eerst uitgelicht met een extra campagnemoment. Toen is door de KNVB, Eredivisie CV, Keuken Kampioen Divisie en ESPN besloten om dit elk jaar te doen. In 2023 gaat dit vooral om het speelweekend van 17/18/19 maart. Clubs, verenigingen en voetballers in het betaald voetbal, amateurvoetbal, schoolvoetbal en e_voetbal worden de komende tijd met een email of brief uitgenodigd om mee te doen.

— Met OneLove spreekt het voetbal zich sinds 2020 uit vóór verbinding en tegen racisme en discriminatie in de samenleving.

Altijd samen

OneLove is een belangrijke boodschap die het DNA van het voetbal raakt: voetbal speel en beleef je altijd samen. De liefde voor het voetbal brengt miljoenen mensen bij elkaar. Dat is het mooie en unieke van voetbal. Racisme en discriminatie sluiten mensen uit en staan dus haaks op waar het voetbal voor staat.

Naast de campagne, bestaat OneLove ook uit een trainingsaanbod voor verenigingen gericht op de kracht van diversiteit. OneLove is onderdeel van het aanvalsplan van de Rijksoverheid, KNVB, Eredivisie CV en Keuken Kampioen Divisie tegen racisme en discriminatie in het voetbal: ‘Ons Voetbal Is Van Iedereen’.

Ons voetbal is van iedereen Ons voetbal is van iedereen Klik hier voor meer informatie.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen