Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

FC Twente gebruikt Fair Play prijs voor speciale skybox

KNVB Media
KNVB Media
15 augustus 2015, 19:19

Foto:

FC Twente investeert de 10.000 euro die het kreeg voor het winnen van de ARAG Fair Play prijs seizoen 2014/2015 in een skybox voor supporters die niet in staat zijn op een reguliere wijze een wedstrijd te bezoeken.

Directeur Gerald van den Belt van FC Twente: "Vanaf de verbouwing van De Grolsch Veste in 2008 heeft FC Twente een skybox ingericht om de wens van supporters in vervulling te laten gaan. We krijgen er elk seizoen vele verschillende groepen op bezoek. Van ernstig zieke patiënten tot supporters met een beperking en van mensen met een laatste wens tot gezinnen die wel een opsteker kunnen gebruiken. FC Twente wil vanuit haar maatschappelijke rol daar vanzelfsprekend graag een bijdrage aan leveren."

Operationeel directeur Gijs de Jong van de KNVB overhandigde vandaag met Carla Verwijmeren van ARAG de cheque aan FC Twente, voorafgaand aan de wedstrijd tegen ADO Den Haag. "Dit is een hele mooie bestemming voor het bedrag en ook precies een project waar de geldprijs voor bedoeld is," zegt De Jong. "Een voetbalstadion is een plek voor iedereen. Dat FC Twente daar op deze manier aan bijdraagt, waardeert de KNVB enorm."

Carla Verwijmeren, manager Marketing & Communicatie ARAG: "Samen met de KNVB stimuleren wij Fair Play op alle voetbalvelden in Nederland. Sportiviteit, respect en waardering staan daarin centraal. Ik feliciteer en complimenteer FC Twente met de Fair Play Award en hoop dat zij voor velen die wekelijks van het voetbal genieten een voorbeeld mogen zijn!"

Fair Play competitie

FC Twente is het seizoen 2014/2015 winnaar geworden van de ARAG Fair Play competitie en was daarmee de sportiefste club van dit seizoen. De Enschedeërs hadden een gemiddeld aantal punten van 8.06 en bleven hiermee Go Ahead Eagles (8.00) en Ajax (7.98) voor. Alle competitiewedstrijden van dit seizoen zijn beoordeeld op het aantal gele en rode kaarten, de spelopvatting van het team, het respect ten opzichte van de scheidsrechter en de tegenstander en het gedrag van spelers, teamofficials en toeschouwers tijdens de wedstrijd. De winnaar van de Fair Play competitie ontvangt altijd 10.000 euro om te besteden aan een sociaal maatschappelijk project.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen