Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Challenge Day: elkaar leren kennen buiten het veld

KNVB Media
KNVB Media
22 november 2018, 10:49

Een goede sfeer op het veld is cruciaal voor spelplezier en goede prestaties. - Foto: KNVB Media

Een goede sfeer op het veld is cruciaal voor spelplezier en goede prestaties. En dit ontstaat mede doordat je elkaar ook buiten het veld om leert kennen en begrijpen. Een voetbal Challenge Day is een mooi middel om deze eigenschappen te bevorderen. En het mooie is; ook bij jouw vereniging kun je zo’n voetbal Challenge Day organiseren.

De Challenge Day-methode is in Nederland met name bekend door het televisieprogramma Over de Streep en zorgt voor meer onderling begrip en minder uitsluiting onder jongeren op middelbare scholen. Het initiatief wordt nu ook in het amateurvoetbal ingezet.

Sportiviteit en respect

Sportiviteit en respect staan centraal in de workshop en hoe je dat binnen jouw vereniging kunt brengen. Geen club en geen team is hetzelfde, maar iedereen wil uiteindelijk hetzelfde; lekker voetballen. Naast amateurverenigingen als Zeeburgia, VV IJsselstein, SV Gouda, kiezen ook steeds meer landelijke clubs voor deze methode. Bij NAC deden onlangs de Onder 17 en Onder 19 mee aan zo’n voetbal Challenge Day, maar ook bij FC Groningen, SC Cambuur en SC Heerenveen is er afgelopen jaar al een Challenge Day georganiseerd.

CHALLENGE DAY | NAC O19 & O17 leren elkaar beter kennen buiten het veld.

Tijdens de voetbal Challenge Day ontmoeten spelers en begeleiders elkaar op een andere manier. Op een speelse wijze komen zij dichter bij elkaar. Het effect van een Challenge Day is meer gelijkheid, meer openheid, elkaar beter kennen en begrijpen en het beter omgaan met feedback en kritiek. En dat zorgt weer voor een leukere sfeer én een beter teamspel.

Meer informatie

Is jouw vereniging geïnteresseerd in een Challenge Day? Of wil je meer informatie? Ga via de link hieronder naar de website van Challenge Day Nederland of stuur een mail.

Challenge Day Nederland Challenge Day Nederland Voor meer informatie ga naar challengedaynederland.nl

Voor de teams van morgen

De KNVB Campus stuurt graag vrijblijvend informatie of een passend voorstel. Vul de gegevens in op onderstaand contactformulier en er wordt zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen