Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Dag van Sportief Gedrag bindt Gooische clubs aan convenant

KNVB Media
KNVB Media
24 september 2016, 15:23

In 't Gooi hebben 24 clubs een convenant getekend om onfatsoenlijk gedrag en (verbaal) geweld op de voetbalvelden een halt te roepen. - Foto: KNVB Media

Alle aanvoerders met dezelfde groene aanvoerdersband. Met daarop een duidelijke boodschap als opdruk: aanvoerder sportiviteit. De captains van de veertig teams van sv 's-Graveland ontvingen deze speciale band zaterdag op de 'Dag van Sportief Gedrag'.

Gooisch convenant Gooisch convenant Deze verenigingen en organisatoren omdersteunen het Gooisch convenant

Zij kregen de band echter niet zomaar om de bovenarm. Bij de seniorenteams en de jeugd tot met O15 moesten de trainers, leiders en aanvoerders de afgelopen weken het Basis 11-contract tekenen, een schriftelijke afspraak met elf aanwijzingen om je goed te gedragen op en rond het voetbalveld. Bij jongere jeugd alleen de leiders. Op het zonovergoten sportpark vlonderterras van de Gooische amateurclub werden zaterdag de laatste contracten getekend, goede gesprekken gevoerd en kwam ook de wethouder langs.

Contract Basis 11

 1. Je bent hier welkom!
 2. Laat de spelers spelen
 3. Heb respect voor elkaar
 4. Houd je aan de spelregels
 5. Let op je taalgebruik
 6. Samen houden wij het leuk
 7. Plezier staat voorop
 8. Wees een voorbeeld
 9. Moedig aan
 10. Houd het sportpark schoon
 11. Respecteer de leiding

Basis 11 Basis 11 Bekijk het contract

Convenantbord

Daphne Koster.

De Dag van Sportief Gedrag van sv 's-Graveland stond niet op zichzelf. In 't Gooi hebben in totaal 24 clubs een convenant getekend om onfatsoenlijk gedrag en (verbaal) geweld op de voetbalvelden een halt te roepen. De actie maakte deel uit van het Sportiviteit en Respect-beleid van de KNVB, in samenwerking met de clubs. De aangesloten Gooische verenigingen hielden dit weekend hun actiedag voor Sportiviteit en Respect en onthulden alle op hun eigen sportpark een convenantbord.

Ook bij SDO in Bussum was er volop aandacht voor de Dag van Sportief Gedrag. Ajax-aanvoerster en 139-voudig international Daphne Koster ging op sportcomplex De Kuil met een groep trainers en technisch coördinatoren in gesprek over allerlei praktische zaken die bij dit thema de kop opsteken. Met name over de vraag hoe je sportiviteit en respect bespreekbaar kunt maken binnen de jeugdafdeling en de gelijkwaardigheid tussen jongens en meisjes.

Sportiviteit en Respect Sportiviteit en Respect Lees alles over het thema Sportiviteit en Respect

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen