Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Utrechtse clubs werken samen aan respect en sportiviteit

KNVB Media
KNVB Media
17 september 2016, 9:55

Als symbool van de samenwerking tussen de Utrechtse (amateur)verenigingen gingen jeugdspelers voorafgaand aan FC Utrecht-FC Groningen het veld op. - Foto: FC Utrecht Media

In stadion De Galgenwaard is vrijdagavond een samenwerkingsverband tussen 33 voetbalverenigingen uit de regio in gang gezet. Onder de naam ‘Samen voetballen in Utrecht’ slaan de club de komende vijf jaar de handen ineen.

Daarbij zullen de KNVB, Gemeente Utrecht en Verenging Sport Utrecht de noodzakelijke ondersteuning bieden. Via het samenwerkingsverband versterken de clubs elkaar, door succesverhalen te delen en actuele thema’s te bespreken in bijeenkomsten. Het doel is dan ook van elkaar te leren.

Jeugdspelers op het veld

Het doel van de samenwerking is van elkaar te leren

Voorafgaand aan de wedstrijd FC Utrecht-FC Groningen gingen jeugdspelers van de deelnemende clubs het veld op, als symbool van de samenwerking tussen de Utrechtse (amateur)verenigingen. Er werd aangetoond dat sportiviteit en plezier belangrijke onderwerpen binnen die samenwerking zijn. Aspecten als plezier bevorderen in het voetbal, de relatie met de wijk versterken en het aantal incidenten terugdringen op en rond de velden, vormen belangrijke pijlers van het convenant.

Bijeenkomsten

Er worden bij de verenigingen bijeenkomsten georganiseerd voor clubscheidsrechters en adviezen gegeven over teamafspraken en omgaan met toeschouwers langs de lijn.


  • Tags:

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen