Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Voetbalverenigingen 't Gooi werken samen aan sportiviteit en respect

KNVB Media
KNVB Media
26 november 2015, 14:56

Foto: KNVB Media

Het druk bij voetbalvereniging Allen Weerbaar in Bussum op woensdagavond 25 november. Achttien verenigingen uit het Gooi kwamen daar samen om een convenant te ondertekenen voor sportiviteit en respect op en rondom het voetbalveld. Door samen te werken en hun ervaringen te delen streven de clubs gezamenlijk naar een veilig sportklimaat.

Centraal in de gemaakte afspraken staan clubontwikkeling en sportiviteit en respect. Zo vindt er tweemaal in het seizoen een bestuursoverleg plaats waar bestuursleden van de betrokken verenigingen kennis en ervaring delen. Naast het bestuursoverleg organiseert de KNVB ook themabijeenkomsten, waarbij relevante thema’s worden besproken. Afhankelijk van het thema is de bijeenkomst toegankelijk voor uiteenlopende doelgroepen, zoals bijvoorbeeld scheidsrechters, coaches of ouders. 

Centraal in de gemaakte afspraken staan clubontwikkeling en sportiviteit en respect

Daarnaast streven de clubs gezamenlijk naar sportiviteit op en rond de voetbalvelden. De verenigingen hebben afspraken gemaakt die uitgedragen worden naar hun leden. Onderling kunnen ze elkaar aanspreken op deze normen en waarden. Er is een werkgroep met één contactpersoon per vereniging samengesteld die mogelijke incidenten, signalen en wanordelijkheden met elkaar bespreken. Het onderlinge contact werkt drempelverlagend, waarbij verenigingen elkaar ook voorafgaand aan wedstrijden kunnen contacten.

Nadat de bestuursleden hadden gesproken over hoe de afspraken binnen de eigen vereniging zouden worden ingevuld, vond onder leiding van KNVB districtcollegelid Hans Buitenhuis de officiële ondertekening plaats. De achttien verenigingen zijn: BVV’31, S.C. AH’78, B.F.C., SV Wasmeer, SV Laren ’99, SV ’S Graveland, H.C. & F.C. Victoria, Allen Weerbaar, SC ’T Gooi, V.V. OSO, Altius, SDO Bussum, S.V. Eemnes, HSV De Zuidvogels, SV Huizen, NVC, ASV’65, BZC’13.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen