Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Omgaan met verschillen: Studiedag KNVB en Anne Frank Stichting

KNVB Media
KNVB Media
5 november 2015, 16:18

Foto: KNVB Media

Vooroordelen en discriminerende opmerkingen op het voetbalveld en langs de lijn – een actueel en hardnekkig probleem. Wat kun je eraan doen? De KNVB en de Anne Frank Stichting organiseren vrijdag een studiedag over diversiteit. Hierbij komen zestig procesbegeleiders van de KNVB naar Amsterdam om aan de hand van lezingen, workshops en de educatieve game Fair Play – your decisions matter met diversiteit binnen het amateurvoetbal aan de slag te gaan. Bondsvoorzitter Michael van Praag zal de studiedag aftrappen.

Jongeren hebben relatief veel te maken met discriminatie; op school, in het uitgaansleven en op het sportveld. Het voetbalveld is hier helaas geen uitzondering op. De KNVB en de Anne Frank Stichting hebben de handen ineengeslagen en organiseren een studiedag over diversiteit binnen het amateurvoetbal voor procesbegeleiders van de KNVB. Het werk van een procesbegeleider richt zich op het ondersteunen en ontwikkelen van verenigingen.

Fair Play-game

Vanuit haar educatieve missie wil de Anne Frank Stichting jongeren op een eigentijdse manier confronteren met vooroordelen en discriminatie en wil het deze actuele thema’s bespreekbaar maken. De educatieve game Fair Play – your decisions matter is hiervoor speciaal ontwikkeld. Ook organiseert de Stichting game-avonden voor jonge voetballers en hun coaches, waarbij de Fair Play game wordt gespeeld en ervaringen met vooroordelen en discriminatie binnen het team worden besproken.

Voetbal is volkssport nummer één. De KNVB is met ruim 1,2 miljoen leden de grootste sportbond van Nederland. Wekelijks organiseert de voetbalbond, samen met bijna 3100 verenigingen, ongeveer 33.000 wedstrijden. De KNVB en clubs staan voor voetbal dat mensen trots maakt en zijn maatschappelijk rol pakt, zodat iedereen onbedreigd zichzelf kan zijn. 

Het voetbal in Nederland hoort een feest te zijn. In samenwerking met de clubs en spelers probeert de KNVB dan ook te inspireren, motiveren en verbinden om samen met alle voetballiefhebbers te investeren in: “voetbal om van te houden, voor iedereen.’’

In het verlengde hiervan organiseert de voetbalbond, samen met de Anne Frank Stichting, ook deze studiedag die een bijdrage moet leveren aan de bewustwording en het voorkomen van ongewenst gedrag op de voetbalvelden.

 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen