Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Contact met Heerenveen en ADO over oefenduels

KNVB Media
KNVB Media
12 januari 2015, 13:26

Foto:

De KNVB neemt contact op met ADO Den Haag en sc Heerenveen over twee oefenwedstrijden waarbij mogelijk signalen zijn die kunnen duiden op manipulatie.

De KNVB neemt deze signalen serieus. Doel van het contact met vertegenwoordigers van beide clubs is om te horen hoe zij de wedstrijd hebben beleefd en hoe de wedstrijdorganisatie tot stand is gekomen. Op basis daarvan besluit de KNVB samen met de clubs wat de eventuele vervolgstappen zijn.

ADO Den Haag won donderdag 8 januari in Spanje met 2-0 een oefenduel van KF Skenderbeu (Albanië) en sc Heerenveen verliet vrijdag 9 januari bij een 2-0 achterstand tegen Standard Luik het veld. Ook deze wedstrijd vond plaats in Spanje.

De KNVB zet zich al lange tijd in voor het voorkomen en bestrijden van matchfixing. Wedstrijden moeten niet door criminelen, maar door spelers op het voetbalveld beslist worden. Een maatregel waar de KNVB voor pleit is een gokverbod op wedstrijden waar geen of een beperkte wedstrijdregistratie van is waardoor er minder controle mogelijk is.

Lees meer informatie over de aanpak van matchfixing


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen