Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB informeert FA over dossier-Kargbo

KNVB Media
KNVB Media
29 februari 2016, 16:22

Foto: KNVB Media

De KNVB informeert de Engelse bond zo snel mogelijk over het dossier Ibrahim Kargbo, naar aanleiding van zijn transfer naar de club Welling United. De FA zocht afgelopen weekeinde contact met Zeist vanwege de recente berichtgeving in Nederland.

Rapport delen

Zoals bekend stelde de Integriteitseenheid van de KNVB onlangs vast dat er in het Nederlands betaald voetbal matchfixing heeft plaatsgevonden met Kargbo als hoofdrolspeler. Aangezien hij geen lid meer is van de KNVB, kan de aanklager betaald voetbal hem tuchtrechtelijk niet vervolgen.

Eerder deed de aanklager de aanbeveling het rapport ook door te sturen aan UEFA en FIFA. De volledige tekst wordt nu vertaald en daarna gedeeld met de Engelse bond.

National League

In Nederland kan Kargbo zich, zoals bekend, in de toekomst niet meer aanmelden als lid van de KNVB. Daardoor kan hij in Nederland nooit meer voetballen, trainer worden of een andere functie binnen het voetbal vervullen.

Zijn nieuwe club in Engeland komt uit in de National League, het vijfde niveau. Hij speelde afgelopen zondag al mee in de met 0-1 verloren wedstrijd tegen Aldershot Town.

Samenwerking

De KNVB heeft eerder al opgeroepen tot betere internationale samenwerking op het gebied van matchfixing, onder meer in een pleidooi tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen