Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB waarschuwt clubs voor poging tot matchfixing

KNVB Media
KNVB Media
26 januari 2016, 9:00

Foto: KNVB Media

De KNVB-directie heeft in een brief aan alle betaald voetbalclubs en scheidsrechters gewaarschuwd voor een poging tot matchfixing door een tv-programma. Het OM heeft de zaak in onderzoek en met hen wordt overlegd over te nemen stappen. Dagblad De Telegraaf maakt dinsdag melding van de feiten.

Het Openbaar Ministerie heeft de KNVB geïnformeerd dat een televisieproductiemaatschappij eind vorig jaar spelers heeft benaderd met het verzoek of men bereid is mee te werken aan het manipuleren van wedstrijden. De zaak was door de KNVB zelf voorgelegd aan het OM, nadat een speler zich meldde bij de KNVB.

“Er zit voor ons verschil tussen daadwerkelijk iemand ontmaskeren die zich schuldig maakt aan manipulatie of willekeurig rondbellen en spelers proberen zover te krijgen”, zei een woordvoerder in een reactie in De Telegraaf. Toch wordt geen verschil gemaakt tussen een criminele organisatie of een programma van de publieke omroep. “In beide gevallen gaat het om het manipuleren van wedstrijden, waardoor er geen sprake meer is van een 100 procent sportieve strijd. En dat is in alle gevallen uiterst kwalijk. Ongeacht of de wedstrijd wordt gefixt vanwege sportief gewin, financieel gewin of journalistiek gewin. Iedereen moet kunnen vertrouwen op datgene dat hij op het veld ziet. Dat is de essentie van sport.”

Klik hier voor het volledige artikel in De Telegraaf, inclusief uitgebreide reactie van de KNVB

Infographic Infographic Klik hier om de volledige infographic te bekijken. .

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen