Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Beste straatvoetballers van Nederland bekend

KNVB Media
KNVB Media
28 juni 2015, 20:10

Foto:

De afsluiting van het straatvoetbaljaar vond vanmiddag plaats op de Grote Markt in Haarlem. Veel voetballiefhebbers hadden zich verzameld voor de finales van het KNVB Straatvoetbaltoernooi. Bij de meisjes E-pupillen waren de Coole smurfen uit Hardenberg de beste, de overwinning bij de jongens in dezelfde lichting ging naar Skills 4 Goals uit Schijndel.

De finales bij de D-pupillen werden bij de meisjes in het voordeel beslist van CSW uit Amersfoort, terwijl Flora Boys uit Rotterdam bij de jongens de sterkste bleken.

Drieëntwintig teams verdeeld in vier categorieën hadden zich weten te plaatsen voor de finales, en lieten hiermee zo’n 20.000 kinderen achter zich die eveneens hadden meegedaan aan de verschillende voorrondes door het hele land. Na een lange dag vol met spannende wedstrijden waren er uiteindelijk vier teams die zich tot beste straatvoetballers van Nederland mochten laten kronen.

Plezier met voetbal

Het KNVB Straatvoetbaltoernooi is bedoeld om zoveel mogelijk kinderen op een vrolijke en sportieve manier te laten zien hoe leuk het is om te bewegen. Door een laagdrempelig toernooi op straat te organiseren probeert de KNVB een doelgroep aan te spreken die wellicht niet zo snel bij een club begint met voetballen. Naast mooie wedstrijden werden de toeschouwers zondag ook getrakteerd op een Urban Sports Show en waren er vier KNVB-straatvoetbalambassadeurs, Jeand Doest, Nasser El Jackson, Tom Vegter en Rocky, aanwezig om hun trukendoos open te gooien.

Fotoalbum finales straatvoetbal 2015


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen