Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Scholenstrijd in Zeist om het NK schoolvoetbal 2015

KNVB Media
KNVB Media
12 juni 2015, 15:53

Foto:

De beste scholenteams van Nederland gaan op woensdag 17 juni vanaf 10.00 uur de strijd met elkaar aan. In totaal nemen vierentwintig teams het, in vier categorieën, tegen elkaar op om het Nederlands kampioenschap voor scholenteams.

De beste jongens- en meisjesteams uit de groepen vijf en zes strijden, net als de teams uit de zevende en achtste groepen, op het KNVB sportcomplex in Zeist om de felbegeerde titels. De wedstrijden van de vijfde en zesde klassers zijn zeven tegen zeven op een half veld, net als de meisjes uit groep zeven en acht. De jongens uit groep zeven en acht nemen het met elf tegen elf tegen elkaar op tijdens de 109e editie van het grootste schoolvoetbaltoernooi van Nederland.

In de vier categorieën zullen de teams na de poulefase beginnen aan de kruisfinales. Vervolgens zijn er nog twee ploegen die in de finale samen gaan uitmaken wie zich kampioen van Nederland mag noemen. Ook dit jaar hebben zo'n 5000 vrijwilligers de KNVB geholpen bij de organisatie van het schoolvoetbaltoernooi. Mede dankzij hen zijn er weer meer dan 240.000 jongens en meisjes van ruim 5800 basisscholen in beweging gebracht tijdens het schoolvoetbal 2015.

Sportplezier met Jack van Gelder

Om 9.30 uur zal er onder leiding van Jack van Gelder een officiële opening plaatsvinden. De bekende voetbalverslaggever zal daarnaast een aantal workshops verzorgen. Deze workshops staan in het teken van sportplezier en benadrukt de mooie kanten van het sporten. Kinderen willen geen schreeuwende, ruziënde ouders of supporters langs de lijn. Sporten moet leuk zijn en leuk blijven. Verder zijn er op deze dag tal van andere activiteiten voor kinderen op het speciaal voor de finale ingerichte schoolplein. Hier staan onder andere een stormbaan en een zweefmolen. Ook kunnen kinderen hier spandoeken maken en verschillende voetbalspellen spelen.

Football For Water

Tijdens het toernooi kunnen kinderen zich ook inzetten voor het goede doel. Via de ludieke ‘waterdragers’ actie worden kinderen uitgedaagd om water naar Ghana te voetballen. Football For Water is een publiek-privaat samenwerkingsverband waarin de KNVB, UNICEF-Nederland, Simavi, Vitens Evides International, Aqua for All, Akvo en het Ministerie van Buitenlandse Zaken samenwerken. Het programma heeft de ambitie om op 1100 scholen in Kenia, Ghana en Mozambique te zorgen voor veilig drinkwater en toiletten. Daarnaast gaan, door de KNVB opgeleide WorldCoaches, langs scholen om in totaal ruim 700.000 schoolkinderen ‘life skills’ aan te leren op het gebied van hygiëne. Meer informatie over Football For Water is te vinden op: http://www.worldcoaches.nl/nl/special/football-for-water/ 

"


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen