Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Een leven lang genieten door Walking Football

KNVB Media
KNVB Media
17 april 2015, 16:16

Foto:

De meeste voetballers kunnen geen genoeg krijgen van het spelletje. Naarmate de jaren verstrijken stribbelt het lijf helaas steeds meer tegen. Spelers raken geblesseerd, verliezen hun conditie en kunnen daardoor niet meer mee in het reguliere voetbalaanbod. Om te voorkomen dat 60-plussers hierdoor stoppen is Walking Football ontwikkeld.

Wat is Walking Football?

De naam zegt het al, voetbal zonder rennen. Een spelvorm die de fysieke gesteldheid van 60-plussers respecteert, waardoor een leven lang voetbal mogelijk wordt. Daarnaast mag de bal niet boven heuphoogte komen en het maken van slidings is niet toegestaan. Niet alleen het voetballen staat centraal, maar juist het samenzijn en het onderhouden van sociale contacten op de club.

Kansen voor verenigingen

De vergrijzing van de samenleving biedt het voetbal en de voetbalverenigingen naast een aantal uitdagingen ook kansen om nieuwe doelgroepen aan zich te (blijven) binden. Niet alleen als actieve voetballer/sporter, maar nog veel meer als vrijwilliger. Met Walking Football kan de vereniging een interessante doelgroep (60+) behouden én werven, als voetballer maar ook als vrijwilliger. Gezien de doelgroep is het overdag aanbieden van de voetbalvorm een mogelijkheid, op deze manier kan de accommodatie nog beter worden benut.

Ook starten?

Waar verschillende verenigingen in Nederland al zijn gestart, stimuleert de KNVB ook andere verenigingen om te beginnen met deze voetbalvorm. Om clubs hierin te ondersteunen is de handleiding 'Stap voor Stap naar Walking Football' ontwikkeld. In tien stappen staat beschreven hoe Walking Football bij de vereniging is op te zetten en te verankeren. Een vereniging bepaalt uiteindelijk zelf op welke manier Walking Football wordt geïntegreerd.

Walking Football Walking Football Walking Football is een van oorsprong Engelse vondst. De Eredivisie CV en het Nationaal Ouderenfonds heeft de spelvorm naar Nederland gehaald en via Betaald Voetbal Organisaties (BVO’s) geïntroduceerd als OldStars. De KNVB rolt de voetbalvorm Walking Football verder uit richting amateurverenigingen.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen