Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Aftrap 35- en 45-plustoernooien op 22 mei

KNVB Media
KNVB Media
27 maart 2015, 13:32

Foto:

Sportiviteit, gezelligheid en niet te vergeten een spetterende 'derde helft'. Stuk voor stuk elementen die de 7x7 35- en 45-plustoernooien zo populair maken. Goed nieuws voor deze doelgroep, want vanaf vrijdag 22 mei is het weer zover. Dan staan de 45-plussers alweer voor het zevende seizoen op rij aan de aftrap van de voorrondes.

Voor de 35-plussers vindt de toernooivorm voor de vijfde keer doorgang. Steeds meer 35- en 45-plusvoetballers willen een lekker potje voetballen met leeftijdgenoten. Zo stonden er vorig jaar ruim vijfduizend deelnemers aan de aftrap van het evenement. De organisatie verwacht tijdens de editie van 2015 het aantal deelnemers van vorig jaar te overtreffen.

Voor alle deelnemers bereikbaar

De toernooien starten op vrijdagavond 22 mei 2015. In totaal zijn er meer dan 70 locaties door het hele land ter beschikking gesteld. Door deze spreiding van locaties zijn de toernooien voor alle deelnemers goed bereikbaar. De winnaars van de voorrondes plaatsen zich voor een van de zes districtsfinales.

Landelijke finale

De districtskampioenen kwalificeren zich vervolgens voor de landelijke finale in Zeist, die dit jaar plaatsvindt op zaterdag 13 juni. Inzet hierbij is het Nederlands kampioenschap 7x7 35/45+ voetbal. Voor de teams die zich naar de eindstrijd schoppen, wordt een luxe spelersbus geregeld. Ook vrienden, familieleden en supporters kunnen zo meereizen naar de Zeisterbossen om hun team aan te moedigen.

Niemand buitenspel

Bij het 7x7 35/45+ voetbal geldt de buitenspelregel niet, is het toegestaan om onbeperkt door te wisselen, en is het maken van een sliding verboden. Zowel KNVB-leden als niet-leden kunnen aan deze toernooivariant deelnemen. Kijk op www.voetbal.nl/7tegen7 voor alle speellocaties en voor meer informatie over deze voetbalvorm.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen