Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB en ING steunen clubs bij Welpenvoetbal

KNVB Media
KNVB Media
16 maart 2015, 13:05

Foto:

De KNVB en ING slaan de handen ineen om verenigingen te helpen met het Welpenvoetbal.

Beide partijen vinden het belangrijk dat jonge kinderen zo vroeg mogelijk kennis maken met voetbal en ervaren hoe leuk het is. Om verenigingen te helpen bij de ondersteuning van de coaching van spelertjes en speelstertjes, bezoeken de KNVB en ING de komende tijd duizend clubs.

Op deze manier willen ze het Welpenvoetbal verder professionaliseren in de hoop dat spelers en speelsters op latere leeftijd betere voetballers worden. Er is speciale aandacht voor meisjes, omdat vrouwenvoetbal de snelst groeiende tak binnen de KNVB is.

Speciaal pakket

Met een speciaal KNVB-pakket gaan de verenigingen aan de slag met Welpenvoetbal. Hierbij ontdekken kinderen al op jonge leeftijd het voetballen binnen de vereniging.

Door middel van de specifieke activiteiten voor deze doelgroep krijgen de (mini-)pupillen, hun ouders en de vrijwilligers een hartelijk welkom om te komen voetballen bij een club in de buurt. Het voetbalveld dient als een speeltuin waarin voetballen centraal staat.

Geïnteresseerde verenigingen (individueel of gezamenlijk) kunnen zich aanmelden voor het Welpenvoetbal. Lees meer informatie over het initiatief.

De NOS besteedde maandag aandacht aan het Welpenvoetbal. Bekijk een filmpje en sfeerverslag van het Welpenvoetbal


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen