Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB Straatvoetbal: op straat worden voetbalhelden geboren

KNVB Media
KNVB Media
27 februari 2015, 15:40
4:57

Foto:

Het achtste seizoen van het KNVB straatvoetbaltoernooi voor kinderen van 8 t/m 12 jaar is afgelopen weekend in Arnhem van start gegaan. In 45 gemeenten zullen ruim 20.000 kinderen strijden voor een plek in de districtsfinales en misschien wel de grote finale in Haarlem op 28 juni 2015. De KNVB wil door de inzet van ambassadeurs meer kinderen enthousiasmeren voor straatvoetbal.

Hehakaija ambassadrice KNVB Straatvoetbal

‘’Er worden steeds minder voetbalhelden, zoals Robin van Persie en Memphis Depay, op de Nederlandse pleintjes groot gebracht’’, zegt de beste straatvoetbalster van Nederland, Rocky Hehakaija. De ambassadrice ziet steeds minder kinderen op straat voetballen. “Door bezuinigingen en transities bij gemeenten en bedrijven wordt de jeugd steeds minder geïnspireerd om buiten een potje voetbal te spelen. Daarnaast heeft de huidige smartphone-generatie veel afleiding en daardoor weinig reden om buiten te spelen. Juist via de mediakanalen waar onze doelgroep veel te vinden is, willen wij als ambassadeurs samen met de KNVB, kinderen terugbrengen naar de straat”. Naast Rocky heeft de KNVB nog drie ambassadeurs aan zich verbonden: wereldkampioen panna voetbal Jeand Doest, vice Nederlands kampioen freestyle voetbal Tom Vegter en wereldkampioen groundmoves Nasser el Jackson.

Facebookpagina

Via de Facebookpagina ‘KNVBStraatvoetbal’ worden volgers tijdens het toernooi op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen. Zo kunnen kinderen zien welke gemeenten deelnemen en hoe een gemeente zich kan inschrijven. Ook worden op de Facebookpagina regelmatig video-items geplaatst waar de vier KNVB Straatvoetbal ambassadeurs van tips en tricks voorzien. Meer informatie en een te gekke kick-off video van de ambassadeurs vind je hier: www.facebook.com/KNVBStraatvoetbal

Meet & Greet

Door deel te nemen aan prijsvragen kunnen gemeenten de aanwezigheid van een ambassadeur winnen voor hun stadsfinale. De ambassadeurs zijn er dan niet alleen om de kinderen aan te moedigen, maar kunnen zelf ook uitgedaagd worden voor een potje straatvoetbal. Tijdens de districtsfinales en de grote finale op 28 juni in Haarlem zullen zij ook aanwezig zijn.

Wildcards

Er zijn vier wildcards te verdelen onder teams die afkomstig zijn uit een gemeente waar geen KNVB straatvoetbal voorronde plaatsvindt. Om in aanmerking te komen voor een wildcard kunnen de teams deelnemen aan acties op de KNVB straatvoetbal Facebookpagina. De winnaars van de wildcards plaatsen zich direct voor één van de districtsfinales.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen