Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB vraagt Tweede Kamer om steun voor Walking Football

KNVB Media
KNVB Media
19 november 2016, 15:00

Met Walking Football kunnen zestigplussers een leven lang van voetbal blijven genieten. - Foto: KNVB Media

Aanstaande maandag, 21 november, wordt in de Tweede Kamer gedebatteerd over de sportbegroting. De KNVB heeft bij de Kamerleden hiervoor aandacht gevraagd voor Walking Football.

Ouderen bewegen, ontmoeten elkaar en genieten van het spelletje

‘Een leven lang voetbal’ is de lijfspreuk van de KNVB. De voetbalbond probeert voetbalvormen te ontwikkelen die passen bij de levensfasen waar mensen zich in bevinden. Via Walking Football, ontwikkeld in samenwerking met het Ouderenfonds, kunnen zestigplussers een leven lang van voetbal blijven genieten. Bij deze spelvorm wordt in wandeltempo als vanouds lekker tegen een balletje getrapt. Walking Football wordt gespeeld op een kwart veld en houdt in dat er tijdens een partijtje niet wordt gerend. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen.

Bijzondere verbindingen 

Ouderen bewegen, ontmoeten elkaar en genieten van het spelletje. Walking Football zorgt ervoor dat ouderen minder snel ziek worden, voorkomt eenzaamheid en zorgt dat zij weer kunnen genieten van hun sport. Daarnaast is het een mooie mogelijkheid om betrokken te raken bij een vereniging, vrijwilligerswerk op te pakken en op die manier bijzondere verbindingen te leggen.

Walking Football is echter nog niet bij elke vereniging van de grond gekomen, omdat er meer financiële steun voor nodig is. De KNVB vraagt de overheid daarom Walking Football en alle andere voetbalvormen die bij de verschillende levensfasen horen te steunen, zodat nog meer voetballers een leven lang kunnen voetballen.

Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen