Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Terugblik Voetbaljaar 2014: Leven lang voetbal

KNVB Media
KNVB Media
17 december 2014, 14:20

Foto:

Wat waren de hoogtepunten van het afgelopen jaar? Natuurlijk, het Nederlands elftal behaalde de derde plaats op het WK en het EK 2020 en het EK vrouwenvoetbal 2017 komen naar Nederland. Maar ook in het amateurvoetbal gebeurde genoeg. Vandaag: de hoogtepunten van een Leven Lang Voetbal.

Hoe speel je als vereniging in op veranderingen in de samenleving, hoe zorg je voor nieuwe aanwas en behoud je voetballers? Om clubs hierbij te helpen heeft de KNVB voor uiteenlopende doelgroepen speciaal voetbalaanbod ontwikkeld. Het uiteindelijke doel: steeds meer mensen binden aan voetbal. Van jong tot oud, voor een leven lang voetbal.

Welpenvoetbal

Begin juni reiken de KNVB en ING het 500ste Welpenvoetbal-pakket uit aan amateurvereniging De Zouaven uit Grootebroek. Het pakket is onderdeel van het project ‘Mini-pupillen spelen Welpenvoetbal’. Om de 500ste uitreiking een feestelijk tintje te geven, wordt een heus mini-pupillen-WK gespeeld door vier verenigingen. Ambassadeurs van het project, Ronald de Boer (oud- lid van De Zouaven) en Daphne Koster, zijn hierbij aanwezig.

In totaal hebben KNVB en ING meer dan 500 verenigingen ondersteund met het project Mini-pupillen spelen Welpenvoetbal. De resultaten zijn zeer positief:

- het rapportcijfer van de ondersteuning is hoger dan een 8
- bij meer dan 75% van de verenigingen is het aantal mini-pupillen èn vrijwilligers gegroeid
- 81% geeft aan dat Welpenvoetbal structuur binnen de vereniging aangebracht heeft
- 95% zou Welpenvoetbal aanbevelen bij een andere vereniging.

 

School- en straatvoetbal

De jeugd stortte zich in 2014 weer vol op het schoolvoetbal en straatvoetbaltoernooien die mede door de KNVB georganiseerd werden. Het schoolvoetbaltoernooi was in 2014 opnieuw de grootste scholencompetitie van Nederland met ruim 240.000 deelnemers van 5.400 scholen!

Ook deden ruim 20.000 jongens en meisjes uit 45 verschillende gemeenten mee aan het KNVB-straatvoetbaltoernooi met als slot de finale op het Plein in Den Haag. Voor het vierde seizoen op rij groeide het aantal gemeenten waar straatvoetbaltoernooien wordt georganiseerd.

Bij de doelgroep 35/45+ deed een recordaantal teams mee aan de 7x7 35/45+ toernooien: maar liefst 450 teams en meer dan 5000 voetballers.

Introductie Zomeravondvoetbal

In 2014 introduceerde de KNVB een nieuwe voetbalvorm: Zomeravondvoetbal. De KNVB wil hiermee gehoor geven aan de behoefte van veel voetballers om tijdens de zomer door te voetballen. Door praktische knelpunten bij verenigingen kon dat voor kort nog niet. Met het Zomeravondvoetbalpakket wil de KNVB verenigingen inspireren de kansen van Zomeravondvoetbal te ontdekken en te leren van goede initiatieven van collega-verenigingen om de stap te zetten naar het hele jaar voetbal.

Al meer dan 100 verenigingen hebben het pakket ontvangen en zijn gestart met het organiseren van toernooien, Zomeravondvoetbalcompetities en ‘zomerse’ evenementen.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen