Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Veel drukte en goed voetbal op finaledag NK 7 tegen 7

KNVB Media
KNVB Media
12 juni 2016, 10:44
2:25

De vrouwen van Braakhuizen en de Black Oldies sloten het NK af. - Foto: KNVB Media

De eerste bussen kwamen zaterdagochtend half 10 al aan op het KNVB-sportcomplex. Vol met enthousiaste en fanatieke deelnemers aan de landelijke finale van het NK 7 tegen 7, dat de hele dag zou plaatshebben.

Achttien teams, verdeeld over de categorieën Vrouwen 30+, Mannen 35+ en Mannen 45+ streden om de eerste prijs. Terwijl de grasmatten vanwege de lichte miezerregen alvast werden geprepareerd, waren voor half 11 alle achttien teams binnen.

DOS Kampen moest het afleggen tegen Ooit Venray.

Reporters van Voetbal International waren vanaf het eerste uur aanwezig om verslag te doen en House of Sports installeerde in alle vroegte de videoapparatuur die nodig was om een livestream tot stand te brengen.

'Hogere' leeftijd

Om elf uur gingen de eerste poulewedstrijden van start, en al snel was duidelijk dat de ‘hogere’  leeftijd van de deelnemers  niets afdeed aan de kwaliteit van het spel.

Na de poulewedstrijden en kruisfinales werden ‘s middags de finales van de finaledag gespeeld. Voor ruim 500 aanwezigen mochten de mannen uit de 45+-categorie als eerste aftrappen. Ooit Venray wist DOS Kampen uiteindelijk met 1-0 te verslaan.

Herhaling vorig jaar

De keeper van Ajax grijpt in voor de aanvaller van Horsman gevaarlijk kan worden.

Direct daarna werd de finale uit de mannen 35+-categorie gespeeld, die een herhaling was van vorig jaar: FC Lisse tegen Ajax. Waar FC Lisse vorig jaar na penalty’s van de bezoekers uit Amsterdam wist te winnen, waren het dit jaar de Ajacieden die er met de hoofdprijs vandoor gingen. Zij wonnen met 3-1.

De vrouwen mochten deze dag afsluiten, waarbij Braakhuizen met 2-0 won van de Black Oldies. Daarmee schreef eerstgenoemde ploeg geschiedenis. Braakhuizen is de eerste Nederlands kampioen 7 tegen 7 voetbal in de categorie Vrouwen 30+.


Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen