Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Anouk Hoogendijk wordt ambassadrice van het Welpenvoetbal

KNVB Media
KNVB Media
2 december 2015, 13:00
2:16

Foto: KNVB Media

Anouk Hoogendijk is de nieuwe ambassadrice van het Welpenvoetbal. Welpenvoetbal is een gezamenlijk initiatief van de KNVB en ING om jonge kinderen al vroeg kennis te laten maken met voetbal. Als 103-voudig international en speelster van Ajax gaat Hoogendijk een belangrijke rol vervullen als boegbeeld, bijvoorbeeld bij evenementen, clinics en in de informatievoorziening naar verenigingen en ouders.

"Zelf ben ik op 9-jarige leeftijd begonnen met voetballen bij CSW in Wilnis en als ik nu naar die welpen kijk had ik toch ook wel wat vroeger willen beginnen", aldus Anouk Hoogendijk. "Ik vind het hartstikke leuk dat ik nu als ambassadrice een bijdrage mag leveren om de allerjongste voetballertjes van Nederland kennis te laten maken met de mooiste sport ter wereld."

Welpenvoetbal

Met het Welpenvoetbal biedt de KNVB, in samenwerking met ING, de allerjongsten de mogelijkheid om al vroeg kennis te maken met voetbal. Al vanaf hun vijfde jaar kunnen voetballertjes terecht bij een vereniging en kunnen ze op een ongedwongen manier spelen met leeftijdsgenoten. De KNVB en ING helpen amateurvoetbalclubs met het opstellen van voetbalprogramma’s voor de ‘welpen’. Ter ondersteuning van de allerkleinsten spelen ook hun ouders een belangrijke rol. De ouders worden door verenigingen actief benaderd en gevraagd om als vrijwilliger een bijdrage te leveren. Zo krijgen de ‘welpen’ en hun ouders alvast een hartelijk welkom in het voetbal en het verenigingsleven.

Samenwerking met ING

Net als de KNVB vindt de ING dat sport een belangrijk onderdeel is van de ontwikkeling van jongeren. Hoe eerder de jeugd in aanraking komt met sport, en voetbal in het bijzonder, hoe beter. Dit komt tot uiting in het project Welpenvoetbal, waarbij de KNVB en ING de handen ineen hebben geslagen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen