Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jacques Remmerswaal: 'Pas als je stopt, ben je oud'

Chris van Nijnatten
KNVB Media
25 december 2017, 15:00

"Het gaat me om de lol, niet van mezelf, maar om wat ik zie." - Foto: Estelle Cruijff

Een paar bypasses meer of minder, een of twee ‘verrotte’ knieën; het maakt allemaal niks uit, je kunt gewoon blijven voetballen. Jacques Remmerswaal, zelf een fitte zestiger, beaamt dat van harte.

Hij is één van de OldStars Experts, die het 'Walking Football' aanjagen, maar is wel een prominente factor daarin. Vandaar zijn portret hier.

Sport en Vriendschap

Mensen van de bank halen, een bal geven, gras en een paar vrienden en voetballen maar. Je kunt van 3 tot 83 voetballen, vindt Jacques, die als thuisbasis voetbalclub Sport en Vriendschap in Leidschendam heeft. Onder de vlag van het Nationaal Ouderenfonds en samen met de KNVB houdt hij zijn generatiegenoten wakker.

Het plezier dat mensen terugvinden als ze van hun bankje opstaan en weer gaan doen wat ze altijd leuk hebben gevonden

"Het gaat me om de lol, niet van mezelf, maar om wat ik zie. Het plezier dat mensen terugvinden als ze van hun bankje opstaan en weer gaan doen wat ze altijd leuk hebben gevonden. Op een verplicht trager niveau, maar wat geeft dat? Iedereen heeft zijn verhaal om ermee te stoppen. Opnieuw beginnen is een ander verhaal. Wij helpen daarbij. Doe mee, je stopt nooit meer." 

Het project loopt steeds beter. Jacques is er content mee, want: 'Oud ben je pas als je stopt en niks meer doet.' "Het is een manier om betrokken te blijven, om de lol te blijven herkennen en ondergaan die je in voetbal op het veld zelf hebt met elkaar. Zoiets is veel waard, dus is het veel waard om dat uit te dragen en er mensen voor te interesseren. Ik doe dat graag."

Impact buiten de lijnen Impact buiten de lijnen In de serie 'Impact buiten de lijnen' portretteren we een zevental mensen die - dankzij voetbal - in 2017 hun impact hebben gehad buiten de lijnen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen