Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Sherida Spitse: ‘Blij met wat we bereikten’

Chris van Nijnatten
KNVB Media
25 december 2017, 10:00

"Ik geniet er van als ik merk dat we andere vrouwen ook stimuleren het beste uit zichzelf te halen." - Foto: Estelle Cruijff

Wat kan er allemaal veranderen in een jaar voor een team, voor een sporter, voor een aanvoerder van de OranjeLeeuwinnen? Alles is al gezegd, vindt Sherida Spitse.

Ze had hier vorig jaar ook prachtig gefotografeerd hebben kunnen staan. Maar zo onvermijdelijk en voor de hand liggend als nu, was het nooit. Bedolven onder de prijzen, zelf afgedwongen met zijn allen. Voor altijd in het hart van de Nederlandse sportgeschiedenis.

Verder naar de top

"Ik sta al 22 jaar in deze sport, het voetbal, en wil nu met het team verder. Verder naar de top, het WK. Want dat is toch gewoon waar je nu weer op moet focussen. Genieten is leuk, het hoort erbij en van buitenaf word je vaak gewezen op je succes. Maar het gaat in feite alleen maar weer om de volgende stap." 

Je hebt duidelijk impact op elkaar, het maakt vrouwensport sterker

De feestdagen forceren alleen wel een break in het leven van een topsporter. Sherida geniet ook daar van, uiteraard. Met kerst is er even tijd voor familie, voor het gezin. Daarna dringen de sportieve doelen zich al snel weer op. Doelen waar veel meer dan alleen maar voetballers zich aan optrekken. "Je ziet het, het heeft ook impact op andere vrouwen in andere sporten. Je zag het aan de handbalsters. Die kunnen het ook wel zonder ons, maar je hebt duidelijk impact op elkaar, het maakt vrouwensport sterker. Mooi om te zien. Als we daar ook maar een beetje aan hebben bijgedragen, word ik blij. Alweer blij, ja."

"Het houdt niet op, maar dat hoeft nu ook even niet. Ik geniet nu van wat we hebben gedaan. En ik geniet er ook van als ik merk dat we andere vrouwen ook stimuleren het beste uit zichzelf te halen. Dat is pure winst, boven op onze eigen titels van dit moment."

Impact buiten de lijnen Impact buiten de lijnen In de serie 'Impact buiten de lijnen' portretteren we een zevental mensen die - dankzij voetbal - in 2017 hun impact hebben gehad buiten de lijnen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen