Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

VVCS sluit aan bij 'Football supports Change'

KNVB Media
KNVB Media
15 april, 11:30

Evgeniy Levchenko overhandigt de petitie aan Gijs de Jong. - Foto: KNVB Media

Namens de voetballersvakbond VVCS heeft voorzitter Evgeniy Levchenko vandaag (donderdag 15 april) een petitie aangeboden aan Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB.

De actie is een initiatief van de bij de bond aangesloten en in Nederland actieve profspelers en speelsters, van wie een groot deel het schrijven heeft ondertekend. In navolging van de spelers van het Nederlands Elftal maken ook zij duidelijk, middels een petitie, dat er actie ondernomen moet worden tegen de weerzinwekkende arbeidsomstandigheden van de gastarbeiders in Qatar.

Steun in de rug

Gijs de Jong toonde zich namens de KNVB verheugd over de actie. "Hiermee krijgt de door het Nederlands elftal opgestarte actie ‘Football Supports Change’ ook in eigen land navolging. Het is bemoedigend te horen dat zoveel spelers betrokken zijn bij en begaan zijn met de werkomstandigheden van arbeidsmigranten in Qatar. Het is een steun in de rug bij de lobby om duurzame verandering in Qatar te bewerkstelligen."

De KNVB zal aan FIFA kenbaar maken dat de voetballers in Nederland nagenoeg eensgezind zijn op dit vlak. Ook wordt bij FIFA de suggestie van de VVCS overgebracht om een fonds voor de slachtoffers op te richten.

KNVB en het WK in Qatar KNVB en het WK in Qatar Meer informatie over de KNVB-strategie ten aanzien van het WK in Qatar.

Last but not least hebben Levchenko en De Jong tijdens hun onderhoud in Zeist afgesproken om namens hun organisaties samen op te trekken ten aanzien van ‘Qatar’. Hierbij zal met name gekeken worden naar een gezamenlijk bezoek aan Qatar en ook het bijpraten van voetballers en voetbalsters.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen