Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

EURO 2020 boot vaart door grachten op Pride Amsterdam

KNVB Media
KNVB Media
22 juli 2019, 16:54

In 2013 voer de KNVB-boot door de grachten, met onder anderen Louis van Gaal en Patrick Kluivert. - Foto: KNVB Media

EURO 2020 is zaterdag 3 augustus prominent van de partij tijdens Pride Amsterdam. De organisatie van speelstad Amsterdam vaart tijdens de feestelijke botenparade mee met een eigen boot.

Met de EURO 2020 boot wil de organisatie de boodschap uitdragen dat iedereen zich welkom en veilig voelt, en dat iedereen de vrijheid voelt om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt, ook tijdens het EK voetbal voor mannen volgend jaar. 

Prominenten

Sport is bij uitstek geschikt om te verbinden, door alle lagen van de bevolking heen.

Naast de Nederlandse organisatie - bestaande uit KNVB, Gemeente Amsterdam, Johan Cruijff ArenA en Schiphol - is ook een delegatie van UEFA aanwezig. Op de boot zijn verder fans en vrijwilligers uitgenodigd, evenals belangrijke relaties in de voetbal en voetballers met een roze hart. Zo zijn naast de Amsterdamse wethouder Simone Kukenheim (sport), ook journalisten Barbara Barend en Hélène Hendriks, Stichting Roze Voetbal Fanclubs en bekende oud-profvoetballers aanwezig.

De Amsterdamse wethouder Simone Kukenheim (sport) ziet de aanwezigheid van de UEFA als een belangrijke stap. "Sport is bij uitstek geschikt om te verbinden, door alle lagen van de bevolking heen. Kijk maar naar hoeveel Nederlanders naar onze OranjeLeeuwinnen hebben gekeken. Sport heeft daarmee een enorme potentie, maar is nog niet inclusief genoeg. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, bij het turnen, bij hockey, maar zeker en juist ook bij een volkssport als voetbal. Daarmee ben ik er enorm trots op dat de Europese voetbalfederatie UEFA zich nu uitspreekt en meevaart met de Amsterdamse Pride."

Zes jaar geleden: vreugde en trots op KNVB-voetbalboot tijdens Canal Parade 2013.

Twaalf speelsteden

Vanwege het zestigjarig jubileum van het Europees kampioenschap in 2020 heeft de UEFA gekozen voor een bijzondere opzet: een evenement dat in maar liefst twaalf verschillende landen wordt gehouden. De 24 gekwalificeerde landen spelen in maar liefst twaalf verschillende Europese steden. De speelsteden van EURO 2020 zijn Amsterdam, Bakoe, Bilbao, Boedapest, Boekarest, Dublin, Glasgow, Kopenhagen, Londen, München, Rome en St. Petersburg.

De openingswedstrijd wordt op 12 juni in Rome gespeeld en de halve finales op 7 en 8 juli in Londen, net als de finale op 12 juli.  Tot vorige week kon men zich registreren voor de algemene kaartverkoop. Als het Nederlands elftal zich kwalificeert, dan gaan eind dit jaar de tickets voor de Oranje ClubCardhouders in de verkoop via de KNVB.

EURO 2020 EURO 2020 Alles over EURO 2020!

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen