Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB tevreden met herverkiezing Infantino

KNVB Media
KNVB Media
5 juni 2019, 11:29

Gianni Infantino werd herkozen als president van de FIFA. - Foto: KNVB Media

Gianni Infantino is woensdag herkozen als president van de FIFA. Dat gebeurde bij acclamatie tijdens het 69ste FIFA-congres, waar de vertegenwoordigers van de 212 aangesloten landen bijeen waren.

De KNVB steunde, zoals eerder bekend gemaakt, Infantino’s kandidatuur voor een tweede termijn. "Een goede zaak voor het voetbal, deze herverkiezing", vindt bondsvoorzitter Michael van Praag, die namens de KNVB in Parijs aanwezig was met secretaris-generaal Gijs de Jong. "Infantino is bereid tot hervormingen. Hij is in mijn ogen een van de meest progressieve internationale voetbalbestuurders van deze tijd. Infantino is ook de voorzitter die voetbal over de hele wereld voor iedereen bereikbaar maakt en houdt", aldus Van Praag.

VAR

De Jong onderstreepte de woorden van zijn voorzitter: "Infantino’s eerste beslissing qua voetbalontwikkeling was zijn toestemming voor het experimenteren met de VAR, hij is de strateeg achter het verder internationaal uitrollen van het vrouwenvoetbal en hij bevordert actief de dialoog tussen bonden met het aanjagen van jaarlijkse strategische ontmoetingen op alle continenten. Hij heeft het voetbal in beweging gezet en de ontwikkeling van het voetbal zelf belangrijker gemaakt."

Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen