Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

UEFA jaarcongres 2020 in Nederland

KNVB Media
KNVB Media
3 december 2018, 16:00

Het jaarcongres van de UEFA in 2020 zal op 3 maart 2020 in Amsterdam worden gehouden. - Foto: KNVB Media

Het UEFA Congress 2020 wordt dat jaar op 3 maart gehouden in Nederland, zo is vandaag in Dublin besloten door het dagelijks bestuur van de Europese voetbalunie. Plaats van handeling wordt Amsterdam, de precieze locatie in de hoofdstad wordt later bekend gemaakt.

"Geweldig dat zoiets in Nederland gaat plaatsvinden", zegt secretaris-generaal (KNVB) Gijs de Jong vanuit Dublin. "Er spreekt vertrouwen uit en het past mooi bij de wedstrijden die er dat jaar voor EURO20 in ons land gespeeld worden. Het is wederom een signaal dat mensen weten dat Nederland dit soort grote klussen aankan."

Michael van Praag neemt eind 2019 afscheid als bondsvoorzitter en enige tijd later ook als UEFA-bestuurder.

Jaarvergadering

Het congres is in feite de jaarvergadering van de UEFA, alle 55 aangesloten landen schuiven dan aan voor de samenkomst van het hoogste besluitvormende orgaan in UEFA-verband. In totaal komen er dan 400 mensen bijeen, exclusief een groot aantal mediavertegenwoordigers.

De lobby om het UEFA-congres naar Nederland te halen, past in de internationale strategie van de KNVB. Dat beleid heeft onder meer tot doel de positie van de bond in internationale verbanden te behouden, verstevigen en uit te bouwen. In dat perspectief heeft de KNVB graag grote evenementen in eigen land. Naast toernooien en wedstrijden bleek nu ook een belangrijke grote vergadering zoals het UEFA-congres haalbaar.

Mooi gebaar

We zien de toewijzing als een mooi gebaar richting Michael van Praag

"Vorig jaar hebben we ons in september voor het eerst sterk gemaakt om het UEFA-congres naar hier te halen", aldus secretaris-generaal Gijs de Jong. "Daarbij hanteerden we twee argumenten om ons op de agenda te zetten. Ten eerste omdat we op 8 december 2019 precies 130 jaar bestaan en dat feit willen we vanaf die datum een jaar lang onder de aandacht brengen. Daarnaast neemt Michael van Praag eind 2019 afscheid als bondsvoorzitter en enige tijd later ook als UEFA-bestuurder. We zien de toewijzing als een mooi gebaar richting Michael, voor alles wat hij gedaan heeft voor KNVB en UEFA."

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen