Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

FIFA en KNVB in actie voor voetbalontwikkeling Bonaire en Sint-Maarten

KNVB Media
KNVB Media
2 maart 2018, 17:45

Gijs de Jong, secretaris-generaal KNVB, Gianni Infantino, voorzitter FIFA, en Sudesh Singh, voorzitter ANT. - Foto: KNVB Media

Ondersteund door de KNVB gaat FIFA een samenwerking aan met de voetbalbonden van Bonaire (FFB) en Sint-Maarten (ANT). Het doel van de samenwerking is om de voetbalontwikkeling op de twee eilanden te verbeteren. Het project maakt onderdeel uit van het FIFA Forward Development Programme, om voetbalontwikkeling wereldwijd te stimuleren.

De samenwerking betreft ondersteunende activiteiten om het jeugd- en vrouwenvoetbal op Bonaire en Sint-Maarten te ontwikkelen, verbetering op het gebied van arbitrage en het nemen van maatregelen om het bestuur van de competities naar een hoger niveau te tillen. Daarnaast worden afgevaardigden van de FFB en ANT uitgenodigd voor FIFA-congressen en FIFA-trainingscursussen onder het bewind van de CONCACAF (de voetbalbond voor Noord-Amerika, Centraal-Amerika en de Caraïben).

De Jong, Infantino en Ludwig L. Balentin, voorzitter FFB.

De KNVB draagt onder meer bij aan de samenwerking door middel van advies, het informeren van FIFA over technische en tactische trainingen ter plaatse en het, waar mogelijk, ondersteunen van de samenwerking. De KNVB onderhoudt al langer warme banden met Suriname, Aruba, Bonaire, Curaçao en Sint-Maarten en had al eerder samenwerkingsverbanden met deze landen.

KNVB haalt banden aan met Suriname, Aruba, Bonaire en Curaçao KNVB haalt banden aan met Suriname, Aruba, Bonaire en Curaçao In 2016 werden de banden aangehaald met Suriname, Aruba, Bonaire en Curaçao.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen