Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vitesse in Europa League tegen Lazio Roma en Nice

KNVB Media
KNVB Media
25 augustus 2017, 13:59

Veel Nederlanders en oude bekenden bij tegenstanders Vitesse. - Foto: KNVB Media

Het Europa League-avontuur leidt Vitesse naar Italië, Frankrijk en België. De loting voor de groepsfase leverde de winnaar van de KNVB Beker vrijdag zes mooie wedstrijden op. De Arnhemmers zijn ingedeeld in groep K en treffen daarin Lazio Roma, OGC Nice en Zulte Waregem.

Het houdt in dat de Arnhemmers in hun wedstrijden uitkomen tegen opponenten die allen een Nederlandse inbreng hebben. Zo speelt Oranje-verdediger Stefan de Vrij al jaren bij Lazio Roma, de club uit de Italiaanse hoofdstad, net als ex-Ajacied Ricardo Kishna.

Wesley Sneijder

Bij OGC speelt sinds kort Wesley Sneijder. De middenvelder van het Nederlands elftal kwam over van Galatasaray en moet de Franse ploeg van ervaring voorzien. Bij Zulte Waregem vinden we de Nederlands-Engelse verdediger Sandy Walsh. Robert Mühren zat eveneens bij de selectie, maar hij stapte onlangs over naar Sparta Rotterdam.

Verleden Eredivisie

Verder zijn er verschillende spelers die een verleden in de Eredivisie hebben. Zoals Onur Kaya, de Belgisch-Turkse verdediger die van 2005 tot enmet 2010 bij Vitesse speelde. Davy de Fauw (Roda JC, Sparta) en Timothy Derijck (PSV, Feyenoord, NAC Breda, FC Utrecht, ADO Den Haag) speelden ook in Nederland.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen