Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

FIFA: WK 2022 in november/december

KNVB Media
KNVB Media
19 maart 2015, 22:51

Foto:

De Executive Committee van de FIFA heeft donderdagavond bevestigd dat het WK 2022 in Qatar wordt verplaatst naar de wintermaanden november en december. Het wereldkampioenschap van 2022 wordt teruggebracht naar 28 dagen en de finale vindt plaats op 18 december 2022. FIFA maakte ook bekend dat een werkgroep nu gaat bekijken wat dit betekent voor de internationale speeldagenkalender van 2019 - 2022.

Secretaris-generaal Bert van Oostveen van de KNVB: “"Zoals bekend had de KNVB het WK om meerdere redenen liever in de zomer en in een ander land gespeeld zien worden. Het WK is een toernooi waar iedereen met positieve gevoelens naar zou moeten kunnen uitkijken, maar bij Qatar gaat het vanaf het begin af aan over alles behalve voetbal. Evengoed is de keuze voor een winters WK democratisch genomen. Daar zullen we ons naar schikken, want uiteindelijk willen we sportief het hoogste haalbare bereiken.”"

"De KNVB gaat nu met Eredivisie CV en Coöperatie Eerste Divisie in gesprek over de aanpassingen in de Nederlandse competities. Daarnaast gaat de KNVB de mogelijkheden voor financiële compensatie onderzoeken. “Het is onredelijk om te verwachten dat clubs de financiële consequenties moeten dragen voor het verplaatsen van een WK door de FIFA",” aldus Van Oostveen.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen