Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Reactie KNVB op advies werkgroep FIFA

KNVB Media
KNVB Media
24 februari 2015, 13:29

Foto:

De KNVB heeft kennisgenomen van het adviesbesluit van de werkgroep van FIFA om het WK 2022 in de maanden november en december te laten spelen. FIFA neemt in maart hierover een definitief besluit.

De KNVB heeft in een eerder stadium al aangeven in principe geen voorstander van het verplaatsen van het WK 2022 naar de winter te zijn. De KNVB gaat daar verder in dan andere landen. Het BID van Qatar zoals ingebracht had betrekking op een WK in de zomer. In principiële zin is de KNVB dan ook van mening dat bij een dergelijke wijziging in de opzet, de gehele toewijzing van het land heroverwogen moet worden.

De KNVB gaat nu gezamenlijk met ECV en CED onderzoeken welke gevolgen het advies van de werkgroep van FIFA heeft voor de Nederlandse competities en met UEFA over de consequenties voor de Europese competities in de seizoenen rondom het WK 2022. Ook de gevolgen voor het amateurvoetbal indien Nederland zich daadwerkelijk plaatst voor het WK 2022 in de wintermaanden moeten verder worden onderzocht. In maart neemt FIFA een definitief besluit. De KNVB wacht de definitieve besluitvorming van FIFA af.

 


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen