Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

ADO Den Haag-fans geklopt in strijd om FIFA Fan Award

KNVB Media
KNVB Media
9 januari 2017, 19:14

Supporters van ADO Den Haag zorgden voor kippenvel door met knuffels te strooien in de uitwedstrijd tegen Feyenoord. - Foto: KNVB Media

De FIFA Fan Award 2016 is gewonnen door de supporters van Borussia Dortmund en Liverpool. De supporters ADO Den Haag waren één van de drie genomineerden, maar tijdens het FIFA-gala in Zürich ging de prijs naar de supporters die, door samen You'll Never Walk Alone te zingen, stil stonden bij de Hillsborough-ramp.

De Haagse supporters kregen hun nominatie naar aanleiding van de uitwedstrijd tegen Feyenoord in september. Tijdens dat duel wierp de aanhang van de bezoekers honderden knuffels vanuit hun vak naar beneden, waar zieke kinderen uit het Sophia Kinderziekenhuis de wedstrijd bekeken.

FIFA Fan Award

De supporters van ADO Den Haag kregen uiteindelijk 22,71% van de online stemmen. De winnaars kregen 45,92%. Ook de supporters van IJsland waren genomineerd, vanwege hun optimistische gedrag tijdens het EK in Frankrijk. Zij kregen 31,37% van de stemmen en eindigden daarmee als tweede. Het was de eerste keer dat de FIFA Fan Award werd uitgereikt. De award is een onderscheiding voor fans die zich in positieve zin hebben laten zien.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen