Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Amsterdam onthult logo voor Euro 2020

KNVB Media
KNVB Media
16 december 2016, 15:25
0:40

In het logo zit onder meer de Magere Brug in Amsterdam verwerkt. - Foto: KNVB Media

Het logo voor speelstad Amsterdam tijdens Euro 2020 is vrijdagmiddag bekend gemaakt. In de Hermitage in de stad werd het beeldmerk onthuld. Het logo voor Amsterdam bevat het algemene logo voor Euro 2020, maar daarnaast is ook de Magere Brug in het beeldmerk verwerkt. Het overkoepelende thema van het EK is 'Bridges Connect'.

Bij de onthulling van het logo werd het aanwezige publiek welkom geheten door Michael van Praag. De bondsvoorzitter vertelde hoe Amsterdam als speelstad op de kaart werd gezet. "Wij hadden een filmpje, waarin we lieten zien wat Amsterdam was en waarom het hier moest zijn. Wij legden uit wat het woord 'gezellig' betekende. Dat gaf een duwtje in de goede richting."

Amsterdam wordt een van de speelsteden tijdens het Europees Kampioenschap voetbal in 2020. Dat betekent dat als Oranje zich kwalificeert, we minimaal twee groepswedstrijden in eigen land spelen.

Daarnaast waren er lovende woorden van UEFA-president Aleksander Ceferin: "Nederland heeft met Euro 2000 laten zien dat ze dit aankunnen. Het is mooi dat het EK in Amsterdam is, in een stad die legendes als Johan Cruijff en de club Ajax heeft voorgebracht."

Als gevolg van de benoeming van Amsterdam als speelstad, ondergaat de Amsterdam Arena een verbouwing. Henk Markerink, CEO van het stadion, daarover: "Er gaat heel wat gebeuren. Het feit dat we twee jaar geleden werden uitgekozen, gaf ons een boost voor een nieuwe toekomst. We willen in 2020 opnieuw trendsetter zijn met de ArenA, zoals we dat waren bij de opening in 1996."

Dertien speelsteden

Ter gelegenheid van het zestigjarige bestaan van de UEFA wordt het Europees kampioenschap in 2020 verdeeld over dertien steden. Nederland mag drie groepswedstrijden en een achtste finale organiseren. Mocht Oranje zich plaatsen voor het toernooi, dan speelt het twee thuiswedstrijden.

De Amsterdam Arena zal in aanloop naar Euro 2020 worden verbouwd.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen