Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ajax treft Legia Warschau, AZ tegen Lyon in Europa League

KNVB Media
KNVB Media
12 december 2016, 13:30

Ajax treft Legia Warschau in de Europa League, AZ Olympique Lyon - Foto: KNVB Media

Ajax neemt het in de zestiende finale van de Europa League op tegen Legia Warschau. AZ treft in het toernooi Olympique Lyon. Dat heeft de loting bij de UEFA in Nyon maandagmiddag uitgewezen.

In de tweede ronde van de Europa League, in feite de zestiende finales, komen de Amsterdammers in de Polen een bekende tegenstander tegen. Twee jaar geleden troffen beide teams elkaar ook al, toen in dezelfde fase van het toernooi.

Thuis wist de ploeg van de toenmalige trainer Frank de Boer met 1-0 te winnen, in het uitduel behaalden de bezoekers een ruimere zege: 0-3. Pikant was destijds dat Arek Milik, de Poolse spits van Ajax dat jaar, twee maal doel trof. Legia staat momenteel derde in de Poolse hoogste klasse.

AZ-Lyon

AZ, dat in tegenstelling tot Ajax niet was geplaatst bij de loting, kreeg een op papier sterkere tegenstander. De Alkmaarders nemen het op tegen Olympique Lyon, de huidige nummer vier van de Franse competitie.

De eerste duels in de zestiende finale worden 16 februari gespeeld, de returns staan voor 23 februari op het programma. De ploeg van trainer Peter Bosz begint met een uitwedstrijd, AZ speelt eerst thuis.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen