Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Supporters ADO genomineerd voor FIFA Fan Award

KNVB Media
KNVB Media
9 december 2016, 15:31

De fans van ADO zijn genomineerd voor de FIFA Fan Award. - Foto: KNVB Media

De supporters van ADO Den Haag zijn genomineerd voor de eerste zogeheten FIFA Fan Award, een onderscheiding voor fans die zich in positieve zin hebben laten zien. De prijs wordt 9 januari uitgereikt tijdens het FIFA-gala in het Zwitserse Zürich.

De Haagse supporters kregen hun nominatie naar aanleiding van de uitwedstrijd tegen Feyenoord in september. Tijdens dat duel wierp de aanhang van de bezoekers honderden knuffels vanuit hun vak naar beneden, waar zieke kinderen uit het Sophia Kinderziekenhuis de wedstrijd bekeken.

Andere genomineerden

De andere genomineerden zijn de fans van Liverpool/Borussia Dortmund, en van IJsland. De Engelsen en Duitsers stonden in hun Europa League-duel samen stil bij de Hillsborough-ramp, waarbij in 1989 in Sheffield 96 Liverpool-fans omkwamen. De fans van beide clubs zongen lange tijd het clublied van The Reds, 'You'll Never Walk Alone.'

De supporters van IJsland zijn genomineerd vanwege hun optimistische gedrag tijdens het EK in Frankrijk. Bezoekers van de FIFA-website kunnen hun stem uitbrengen.

Stemmen Stemmen Geef hier je stem voor de FIFA Fan Award.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen