Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Van Praag blij met nieuwe kandidaten

KNVB Media
KNVB Media
20 juli 2016, 16:17

KNVB-bondsvoorzitter Van Praag is niet de enige kandidaat voor de UEFA-verkiezing. - Foto: KNVB Media

Diverse media melden dat - naast KNVB bondsvoorzitter Michael van Praag - zich nog meer kandidaten hebben aangemeld voor het voorzitterschap van de Europese voetbalbond UEFA. Voor Van Praag is dat geen tegenvaller, hij is juist blij dat er meerdere kandidaten zijn.

"Ik begrijp dat ik momenteel twee medekandidaten heb in de race naar het presidentschap van de UEFA; de waarnemend voorzitter Angel Villar uit Spanje en Aleksander Ceferin uit Slovenië. Tot vannacht twaalf uur kunnen zich nog meer mensen melden, maar ik verwacht niet dat er zich nog een aanmeldt. Ik ben blij met concurrentie, want die maakt een democratie sterk. Het is zelfs een van de kenmerken van een democratie, dat je uit meerdere mogelijkheden kunt kiezen.

Ik verheug me op de verkiezingsstrijd

Van mij had er ook een vrouwelijke kandidaat mogen zijn, helaas heeft er zich geen vrouw geroepen gevoeld. Maar voor nu zeg ik tegen de andere twee kandidaten: ‘Welkom Aleksander, welkom Angel. Laten we nu snel komen met onze plannen voor de UEFA. Ik leg momenteel de laatste hand aan mijn verkiezingsmanifest. Jullie horen snel van me."  

"Ik verheug me op de verkiezingsstrijd. En ik ga er alles aan doen om president van de UEFA te kunnen worden, ik wil de aangesloten bonden en het hoofdkantoor in Nyon helpen het fundament te leggen voor een saamhorige, transparante en slagvaardige UEFA." 

Verkiezing in september

De nieuwe voorzitter van de UEFA zal tijdens een congres op 14 september in Athene worden gekozen. De verkiezing is noodzakelijk, nadat de Fransman Michel Platini het UEFA-voorzitterschap wegens onduidelijke financiele transacties moest neerleggen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen