Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Reactie KNVB op onderzoek naar toewijzing WK's 2018 en 2022

KNVB Media
KNVB Media
13 november 2014, 12:27

Foto: KNVB Media

FIFA publiceerde donderdagochtend een statement over het onderzoek van de ethische commissie van FIFA naar de toewijzing van de WK's van 2018 (Rusland) en 2022 (Qatar). "De KNVB heeft kennisgenomen van de conclusies die daar in staan. Belangrijker is de inhoud van het onderzoeksrapport", zegt Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal.

"Wij zullen het rapport dan ook opvragen bij FIFA, omdat we exact willen weten wat er in staat en zelf conclusies kunnen trekken. Dat er onderzoek is gedaan, vinden we een goede zaak. Volledige transparantie is echter wenselijk, omdat de integriteit van de voetbalsport in het geding is. Een dergelijke discussie over de toewijzing is op zich al een smet op een WK waar eigenlijk iedereen reikhalzend en met plezier naar zou moeten uitkijken.”"

BID 2018 Nederland en België

Het bid van Nederland en België wordt door de ethische commissie van FIFA kort besproken in het statement. Volgens hen hebben België en Nederland volledige medewerking verleend aan de vaststelling van de relevante feiten en omstandigheden en staat het bid van België en Nederland niet ter discussie. Van Oostveen: “Dat wij zelf in de race waren voor het WK 2018 draagt zeker bij aan onze wens om het volledige rapport te zien. Wij hebben daar tijd, geld en energie ingestoken en vinden dat we inzicht moeten hebben in het onderzoek naar de bidprocedure waar we onderdeel van waren.”

Update 19 december 2014

Sinds FIFA de samenvatting en conclusies van het rapport publiceerde, dringt de KNVB erop aan het volledige rapport openbaar te maken. Dat FIFA hier nu toe heeft besloten, is bemoedigend. Het is vooralsnog een stap in de goede richting, maar we zijn pas tevreden op het moment dat het daadwerkelijk zover is.

Lees hier meer over de toewijzing van de WK’s in 2018 en 2022


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen