Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB steunt kandidatuur van Gianni Infantino

KNVB Media
KNVB Media
16 februari 2016, 12:50

Foto: KNVB Media

De KNVB staat op het FIFA-congres eind deze maand achter de kandidatuur van de Zwitser Gianni Infantino. Dat heeft het bondsbestuur van de KNVB vandaag besloten, nadat de programma’s van de verschillende kandidaten waren besproken. Het programma van Infantino sluit het beste aan bij de campagne voor het FIFA-presidentschap van Michael van Praag in 2015.

KNVB steunt Infantino: 'Meer democratie, innovatie en transparantie'

Hervormingen

Voor het Nederlandse voetbal is Infantino de beste kandidaat

Bondsvoorzitter Michael van Praag: “De KNVB wil meer democratie, innovatie en transparantie binnen de FIFA en de plannen van Gianni Infantino passen daar inhoudelijk goed bij. Infantino belooft in zijn programma een democratischer FIFA-bestuur, openheid van geldstromen, meer geld voor voetbalontwikkeling en het actief testen en doorvoeren van technologische ontwikkelingen in het voetbal. Punten die voor de KNVB erg belangrijk zijn. Daarnaast heeft hij bewezen praktijkervaring als secretaris-generaal bij UEFA, en in de zeven jaar dat ik met hem samenwerk ken ik hem als een zeer integer persoon. Hij luistert, staat open voor nieuwe ideeën en is heel benaderbaar. Voor het Nederlandse voetbal is hij de beste kandidaat.”

Verkiezingen

De verkiezing voor het presidentschap van de FIFA vindt op vrijdag 26 februari plaats in Zürich, Zwitserland. De kandidaten voor het FIFA-presidentschap zijn: Gianni Infantino, Jérôme Champagne, Prins Ali Al Hussein, Salman Bin Ebrahim Al-Khalifa en Tokyo Sexwale.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen